De autokleur van het jaar voor 2020 Sea Glass van Axalta maakt indruk met een opwindende kleurintensiteit

Publicatiedatum: 22 januari 2020

Sea Glass zet de trend voor 2020 met energie en glans en heeft reflecterende en doorlatende eigenschappen die kunnen worden gemeten door autonome voertuigdetectiesystemen

Glen Mills, PA, VS - 9 januari 2020 - Axalta (NYSE: AXTA) maakt vandaag indruk met Sea Glass, haar autokleur van het jaar voor 2020. Deze moderne turquoise blauwe kleur schittert en zet de trend als een frisse nieuwe kleur voor alle voertuigtypen.

Geïnspireerd door de waterwegen en oceanen van de natuur heeft Sea Glass van Axalta diepte en een intense kleur die glinstert in het zonlicht, waardoor het een begeerde kleur is voor consumenten en die door automobilisten over de hele wereld zal worden opgemerkt.

Het Wereldwijde autokleur populariteitsrapport voor 2019 van Axalta meldde dat blauwe voertuigen zeven procent van de wereldwijde automarkt uitmaken, en op de vijfde plaats staat na wit, zwart, grijs en zilver. Regio's met het hoogste aantal blauwe voertuigen zijn Noord-Amerika en Europa met tien procent. "De trend naar turquoise blauw groeit", zegt Nancy Lockhart, wereldwijd productmanager - kleur bij Axalta. “Sea Glass is ontworpen voor alle voertuigtypen, van compacte en sportvoertuigen tot middelgrote personenvoertuigen en grote SUV's en vrachtwagens.

Sea Glass is meer dan alleen maar mooi en trendy. Het is geformuleerd met reflecterende eigenschappen en is zeer goed te detecteren door LIDAR-systemen (Light Detection and Ranging). “Sea Glass is helder en parelmoer, en is ontworpen zodat het overdraagbaar is voor RADAR (Radio Detection And Ranging) en het voldoet aan de huidige kleurentrends voor de autonome voertuigen van morgen," verklaart Lockhart. "De transmissie-eigenschappen van Sea Glass van Axalta, evenals vele andere kleuren in onze uitgebreide kleurenportfolio, maken detectie tussen voertuigen mogelijk.

"Dan Benton, marketingmanager kleur Noord-Amerika bij Axalta, zegt: “Sea Glass is nu gereed voor de markt. Formuleringen voor deze veelzijdige kleur zijn beschikbaar in onze wereldwijde watergedragen technologieën en we staan klaar voor klanten die actief op zoek zijn naar de volgende trend in kleur.” De toonaangevende merken van Axalta, waaronder Cromax, Standox en Spies Hecker, stellen verfspuiters in staat om Sea Glass eenvoudig aan te brengen bij hun volgende project.

Axalta is een leider in watergedragen producten die eenvoudig zijn aan te brengen, een uitstekende hechting hebben en variabele glansniveaus leveren, snel drogen met goede flexibiliteit, lage niveaus van toxiciteit en ontvlambaarheid hebben, waardoor ze een milieuvriendelijke keuze zijn voor elk bedrijf. Lockhart zegt: “Sea Glass doet ons denken aan fris water en ecologie en het sluit mooi aan bij ons platform voor maatschappelijk verantwoord ondernemen op het gebied van bescherming van het milieu. De medewerkers van Axalta zijn geïnspireerd en gemotiveerd om te helpen om onze waterwegen schoon te houden, energie te verlagen en het waterverbruik in onze faciliteiten over de hele wereld te verminderen.” In samenhang met de uitgave van de autokleur van het jaar voor 2020 en in lijn met haar CSR-platform, helpt Axalta om meer dan 450 kilo afval uit onze oceanen te verwijderen.

Axalta is toegewijd aan milieubeheer over de hele wereld via haar Bright Futures-programma. Axalta heeft bijgedragen aan het behoud van meer dan 13.000 hectare aan moeraslanden via het partnerschap met Ducks Unlimited in Noord-Amerika en Ducks Unlimited de Mexico; plantte meer dan 30.000 bomen in de binnenlanden van Mongolië en de provincie Hebei met het China Mother River Protection-programma in samenwerking met de China Youth Development Foundation; werkte samen met de SM Sehgal Foundation in India om drie vijvers te bouwen met een totale capaciteit van 30 miljoen liter in het door droogte geteisterde dorp Bhooriya Baas in het Alwar-district en nam deel aan meerdere andere programma's voor het behoud en de bescherming van het milieu over de hele wereld.