Spies Hecker feliciteert MERCEDES AMG PETRONAS-coureur Nico Rosberg

Publicatiedatum: 22 december 2016

Spies Hecker feliciteert MERCEDES AMG PETRONAS-coureur Nico Rosberg met het winnen van zijn eerste FIA Formula One World Drivers' Championship-titel

Nico Rosberg, één van de coureurs van het MERCEDES AMG PETRONAS Formula One-team, veroverde de FIA Formula One World Drivers' Championship-titel van 2016. Dit deed hij tijdens de laatste race van het seizoen, de Grand Prix van Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten op zondag 27 november 2016. Tijdens het seizoen sleepte hij 385 punten in de wacht en boekte hij negen overwinningen. Op 2 december jongstleden kondigde hij aan dat hij afscheid neemt van de Formula One.

Als officiële leverancier was Spies Hecker drie jaar lang verantwoordelijk voor de lak van de opvallende, onmiddellijk herkenbare kleurstelling op de wereldtitel-winnende Mercedes F1 W07 Hybrid.

"Uiteraard is het belangrijk dat de racewagens er prachtig uitzien op het circuit en dat de logo's van onze partners duidelijk zichtbaar zijn. Maar doorslaggevend voor ons zijn het gewicht van de lak, de applicatiesnelheid en de betrouwbaarheid van het volledige systeem. We moeten het hele seizoen door en elk seizoen opnieuw kunnen rekenen op dezelfde topresultaten. Spies Hecker kan ons dit leveren," aldus Andrew Moody, hoofd van de afdeling Lak en Illustraties bij het MERCEDES AMG PETRONAS Formula One-team.

Terwijl Rosberg tijdens het seizoen van 2016 bijna 4.000 racemijlen aflegde in 1.202 rondes, was de lakwerkplaats op de basis van het team in Brackley, Engeland al net zo druk. Meer dan 1.200 carrosseriedelen voor de racewagens werden voorzien van Spies Hecker-lak.

Moody vertelt: "Het overspuiten van een voorvleugel kan 30 uur kosten en het lakken van het chassis tot wel 40 uur, dus we hebben geen tijd om genoegen te nemen met minder dan perfectie. Daarom is het zo geweldig dat we op Spies Hecker kunnen vertrouwen."

Joachim Hinz, Spies Hecker Brand Manager voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika, zegt: "Het Spies Hecker Hi-TEC Performance System is een ideale overspuitlak voor het team en voor de zware omstandigheden op de hedendaagse internationale F1-circuits. We zijn er heel trots op dat we een nauwe band hebben met het MERCEDES AMG PETRONAS Formula One-team en deel uitmaken van de 'familie' van het team. Alle medewerkers van Spies Hecker feliciteren Nico met zijn ongelooflijke prestatie en wensen hem het allerbeste bij zijn toekomstige bezigheden na Formula One."

Ga naar www.spieshecker.com/F1speed voor meer informatie over Spies Hecker en de relatie tussen het merk en het MERCEDES AMG PETRONAS Formula One -team of volg het merk op www.facebook.com/spieshecker.

Nico Rosberg