Spies Hecker Kalender 2012 : een sportief karakter!

Publicatiedatum: 12 december 2011

De nieuwe Spies Hecker kalender van 2012 brengt snelheid en variëteit, van maand tot maand. Van een witte Ferrari 430, een gepimpte Mercedes SLS Brabus tot een statige  Wiesmann: de nieuwe Spies Hecker kalender "Passions" toont het enthousiasme van schadeherstelbedrijven op het gebied van sportieve en luxe auto's.

Op de kalender zijn België, Duitsland, Italië, Zwitserland, Spanje en de Tsjechische Republiek met excellente kunstwerken vertegenwoordigd. "We hebben ons deze keer gefocust op sportieve voertuigen," legt Peter Wingen uit.

De kalender begint met een klassieker, de 560 hp Audi Quattro S1 replica in een originele multi-kleuren afwerking. Volker Gehrt's werkplaats in Duitsland heeft de legende weer de weg op gebracht - dankzij de inzet van de voormalige bestuurders Walter Röhrl en Stig Blomqvist.

Verscheidenheid en klasse in februari

Achter elk van de twaalf foto's zit een speciaal verhaal. De fotoshoot laat een diepe indruk achter bij zowel de schadeherstelbedrijven als het Spies Hecker team. Peter Wingen: "De Wiesmann auto is zowel uniek als opvallend - met dit sportmerk, krijg je waar voor je geld. Geen wens blijft onvervuld." De foto voor de kalender is genomen in de fabriek. De omvang van de productie, de strak georganiseerde werkplaats en de gestructureerde werkmethode waren zeer indrukwekkend.

Inspiratie in het schadeherstelbedrijf

De trots en het plezier van Lavrijsen NV, schadebedrijf in België, is een Triumph TR 2 Francorchamp uit 1956, welke in april is afgebeeld. De Mercedes SLS Brabus uit Zwitserland met haar matwitte afwerking is zeker ook verbazingwekkend. "Voor deze shoot, hebben we onze inspiratie uit de vloeiende lijnen van het model gehaald," vertelt Peter Wingen, over de juni afbeelding. We hebben de werkvloer laten onderlopen met behulp van een tuinslang. De uitkomst is een spiegeleffect dat perfect harmoniseert met het matte oppervlak.

Luxe paardentrailer

Augustus is van een uitzonderlijke kwaliteit. The gigantische Ketterer Exclusive Double Pop Out uit Duitsland voorziet de spuiter van genoeg ruimte voor creativiteit. Deze paardentrailer is zowel buitengewoon als extravagant. Het voertuig biedt plaats aan vijf paarden en de eigenaar reist geheel in stijl: een luxe inrichting met een ruime badkamer en woon- en slaap ruimten.