Passie in 2013 met Spies Hecker

Publicatiedatum: 9 januari 2013

SH kalender november 2013De nieuwe Spies Hecker kalender “Passions 2013” toont een diversiteit aan voertuigen uit verschillende decennia – sommige elegant en stijlvol, andere atletisch. Schadeherstelbedrijven uit verschillende landen opende hun deuren voor de lakleverancier uit Keulen.

Van een sportieve Lincoln Continental Mark II, een Ferrari 250 GTE, een Fisker Karma EC tot een Mercedes 190 SL; een breed scala aan spectaculaire voertuigen staat op de Spies Hecker kalender. "Voor het komende jaar, hebben we een opwindende mix gevonden, met juweeltjes van de laatste zes decennia," legt Peter Wingen van Spies Hecker uit. "We beginnen met een buitengewoon model, de  'Volksrodder' van Knud Tiroch – een omgebouwde VW Kever met kult status." Een van zijn werken is ook te zien op de pagina van maart, een Plymouth Roadrunner GTX Magnum uit 1973 met een bijzondere lakafwerking.

Spies Hecker kalender december 2013Een glimp van voertuigen uit het Verre Oosten en het Hoge Noorden

Mei brengt ons een uitzonderlijke selectie van oude en meer recente, klassieke auto’s. Schadebedrijf Schenk in Grossheubach, Duitsland, toonde vier Mercedes modellen uit 1956, 1968, 1978 and 1994 voor het Keulse Spies Hecker team. Dit jaar neemt het Verre Oosten voor de eerste keer deel aan het populaire kalender project: uit China een BMW X5 voor juli. Scandinavië is dit keer sterk vertegenwoordigd. "Een totaal van vier meesterwerken komt van Europa’s hoge noorden,” maakt Wingen bekend. Hij voegt eraan toe: "Wederom hebben we een intrigerende combinatie – in feite een reis door de tijd. Alles komt terug vanaf 1956, een Lincoln Continental Mark II, tot de Fisker Karma EC – een perfecte mix van esthetiek en functie. " Herinnert u zich de Seventies? "Dat was de tijd waarin de Opel Ascona A  een “must-have“ voor jonge mensen was, “vertelt Wingen.  Een goud gespoten model in topconditie werd gevonden bij Tønder Autolakering in Denemarken. "We realiseerden ons direct dat deze Opel perfect op de kalender zou passen."

Spies Hecker kalender januari 2013Auto’s belichamen de geest van de tijd

Hoe dan ook, de voertuigen op de kalender verschillen weliswaar- zijn ze klassiek oud of meer recent of zelfs magnifiek modern – de selectie van de modellen hebben allemaal 1 ding gemeen: “Ze laten een zekere lifestyle en passie voor auto’s zien." Elke afbeelding van de maand toont tevens de eigenaar van het schadeherstelbedrijf, de spuiter of eigenaar van de auto. “Het was belangrijk voor ons om de mensen achter de auto en het lakwerk naar de voorgrond te brengen. Want het is tenslotte dankzij hen dat elke foto zijn plek op de kalender verdient.“

  • Bekijk hier de Spies Hecker kalender 2013