Op maat gemaakte productsystemen van Spies Hecker

Publicatiedatum: 19 november 2014

Spies Hecker biedt schadeherstelbedrijven een duidelijk overzicht van haar aanbod door haar producten in specifieke systemen in te delen.

Spies Hecker heeft de oplossing voor bijna elke denkbare professionele afwerking. “Door onze producten in verschillende systemen in te delen, kunnen de gebruikers zich beter oriënteren en de producten afstemmen op hun behoefte,“ vertelt Frank Barduna, Hoofd van het Internationale Trainingscentrum van Spies Hecker.

Systeem voor personenwagens: innovatie ontmoet praktijkervaring.

De Spies Hecker systeemoplossingen voor personenwagens staan voor eenvoud in gebruik en betrouwbaarheid in applicatie. Joachim Hinz, Spies Hecker Brand Manager EMEA, legt uit: “We hebben deze groep onderverdeeld in het Hi-TEC Performance Systeem, Classic Systeem en Basis Systeem. Twee speciale systemen – Speed Repair en Kunststof – vullen de autoschadelijn aan.”

Het Hi-TEC Performance Systeem is ontworpen voor schadeherstelbedrijven die veel waarde hechten aan een hoge doorgang. Hinz legt uit: “Wat voor deze schadeherstelbedrijven belangrijk is in hun dagelijkse werk, is de korte spuit- en verwerkingstijd, snelle droging en een uitstekende afwerking.” Het Classic Systeem is ontwikkeld voor eenvoud in applicatie en betrouwbaarheid, waarbij het Basis Systeem voor een gestroomlijnde afwerking zorgt. De twee aanvullende speciale systemen bevatten produkten die geschikt zijn voor de reparatie van kleine schades en kunststofdelen.

Permafleet zwaar vervoer systemen voor grotere opdrachten

“In ons Permafleet assortiment, hebben wij de geschikte productsystemen voor applicaties in de zwaar vervoer sector,” vertelt Hinz. De Permafleet lijn is verdeeld in Hi-Class, Top en Economy systemen. “Hi-Class biedt ondersteuning bij de meest veeleisende lakafwerking en is erg duurzaam. Het wordt aangebracht in drie of vier lagen. Het Top Systeem werd ontwikkeld voor gestroomlijnde nat-in-nat applicaties en wordt ook aangebracht in drie of vier lagen. Het Economy Systeem is bijzonder geschikt voor een ongecompliceerde afwerking en wordt aangebracht in twee lagen – in andere woorden een vullende grondverf en een aflak – zoals bij de afwerking van het chassis,“ legt Hinz uit. Op deze manier, kan Permafleet buitengewone resultaten leveren – ongeacht de omvang van het werk.

Elk productsysteem heeft een bijbehorend kleurmanagement systeem. Dit begint met de ColorDialog fotospectraalmeter, kleurstalen en kleursoftware, en voert door tot de weegschaal en label printer. Het goede overzicht dat door de individuele systemen wordt gecreëerd helpt de schadehersteller bij zijn keuze voor het product.

De online productzoeker die toegevoegd is aan de vernieuwde Spies Hecker website, helpt de schadeherstellers snel te laten bepalen welke product het beste past bij de reparatieoplossing. Daarnaast vindt hij aanvullende producten in het systeem. De productzoeker kan gevonden worden op www.spieshecker.com/product-finder.