Nieuwe Spies Hecker-set voor een makkelijke reparatie van koplampen

Publicatiedatum: 26 september 2017 Spies Hecker Speed Repair

Doffe, vergeelde koplampen kunnen het risico op ongevallen vergroten. Tot voor kort was er maar één oplossing voor dit probleem: vervangen. Maar nu heeft Spies Hecker een voordelige, tijdbesparende set ontwikkeld die gunstig is voor zowel autoschadeherstelbedrijven als voertuigeigenaren. De nieuwe Headlight Repair Kit geeft koplamplenzen een tweede leven.

De lenzen van moderne autokoplampen zijn meestal niet van glas, maar van polycarbonaat. Ze krijgen veel te verduren: zout, gruis, steenslag en chemische producten in autowasstraten kunnen het oppervlak van de lens aantasten, terwijl zonlicht en verwering leiden tot veroudering en vergeling van de kunststof.

Schuren en lakken maken lenzen weer zo goed als nieuw

"Tot voor kort moesten koplampen met tekenen van veroudering of slijtage altijd worden vervangen," vertelt David Kempkes, Manager Applicatietechniek van Spies Hecker leverancier Plus Paint. "Als koplampen ernstig beschadigd zijn en barsten, gaten, versplintering of diepe krassen vertonen, is er nog steeds geen andere mogelijkheid dan vervangen. Maar voor oppervlakkige schade, die veel vaker voorkomt, biedt de Spies Hecker Headlight Repair Kit een praktische oplossing die het uiterlijk van de koplamp herstelt."

Reparatie van koplampen zonder demontage

De Repair Kit is heel eenvoudig in gebruik. De eerste stap is het reinigen van de koplamplens met de Spies Hecker Silikon Entferner 7080. Daarna wordt het oppervlak geschuurd met specifieke korrelgroottes, van grof tot zeer fijn. De volgende stap is het aanbrengen van de water gedragen Permahyd 1K Koplampprimer 4018, een product dat speciaal voor dit doel is ontwikkeld. Deze primer vormt een melkachtig laagje op de lens en droogt in ongeveer 40 minuten bij een omgevingstemperatuur van 20°C. Vervolgens wordt Permacron 2K Klarlack 8018 aangebracht, een blanke lak die de lens weer helder maakt. De lak droogt in minder dan een half uur in de spuitcabine bij een objecttemperatuur van 60°C, maar kan ook in één nacht aan de lucht worden gedroogd op omgevingstemperatuur. Voor autoschadeherstelbedrijven is het heel nuttig dat demontage van de koplampen niet nodig is: de lampen kunnen dus op het voertuig worden gerepareerd in een goed geventileerde ruimte.

Spies Hecker Airdry producten Drie componenten in handige spuitbussen

Alle producten van de set zitten in tijdbesparende Spies Hecker spuitbussen voor professioneel gebruik en worden geleverd in een praktisch reparatiepakket. De set bevat Permahyd Silikon Entferner 7080 in een bus van 400 ml, Permahyd 1K Koplampprimer 4018 in een bus van 250 ml en Permacron 2K Klarlack 8018 in twee bussen van 250 ml. De set bevat ook gedetailleerde en eenvoudige reparatieaanwijzingen.

Extra service voor de klant

"De Headlight Repair Kit is een gebruiksvriendelijke oplossing die een geweldige aanvulling voor autoschadeherstelbedrijven vormt. Met deze set kunnen ze een aantrekkelijke extra service bieden die hun klanten zeker zal aanspreken," aldus Kempkes. "Het repareren van koplampen is niet alleen goedkoper dan vervangen, maar ook sneller, omdat het bedrijf niet hoeft te wachten op reserveonderdelen."

Het is belangrijk om rekening te houden met land specifieke eisen betreffende de reparatie van koplampen. Voor de systeeminformatie van de Spies Hecker Headlight Repair Kit kunt u gaan naar www.spieshecker.com.