MERCEDES AMG PETRONAS Formula One

Publicatiedatum: 7 april 2015 SH_Mercedes-Benz_F1_Official_supplier_logo

Het MERCEDES AMG PETRONAS Formula One Team - winnaar van het FIA Formula 1 wereldkampioenschap voor bouwers - heeft  de samenwerking met Spies Hecker met 2 jaar verlengd. Het wereldwijd actieve lakmerk zal het team voorzien van haar innovatieve lakken en mengmachines, aangevuld met een compleet pakket aan productopleidingen en technische ondersteuning op locatie.

Onlangs presenteerde het team de raceauto voor 2015, de Mercedes-Benz F1 W06 Hybride. Daarbij werd ook het nieuwe lakdesign van de auto onthuld; zilver met een alu-effect. Deze kleur werd door Spies Hecker vanaf het begin van de samenwerking voor MERCEDES AMG PETRONAS Formula One Team ontwikkeld.

"Dit jaar is al het derde jaar, waarin wij het succesvolle MERCEDES AMG PETRONAS Formula One Team met onze producten ondersteunen", vertelt Anthony Cashel, Marketing Manager van Axalta Coating Systems in Groot-Britanniƫ en Ierland. "De verlenging van de samenwerking benadrukt, hoe belangrijk de innovatieve laktechnologie van Spies Hecker voor het team is. Daarbij horen ook de watergedragen producten zoals Permahyd Hi-TEC 480, die beantwoorden aan de eisen van het circuit."

Andrew Moody, verantwoordelijk voor de lak en grafisch ontwerp bij MERCEDES AMG PETRONAS Formula One Team geeft aan: "Spies Hecker biedt ons alles wat we nodig hebben, van ervaren techniekers tot eerste klas color tools met het Permahyd Hi-TEC systeem. Het is zeer waardevol om ons partnerschap te verlengen. Snelheid en efficiency zijn in de Formule-1 en voor Spies Hecker doorslaggevend. Zo zijn de raceauto's met behulp van een snelle reparatielak direct weer beschikbaar voor het circuit."

Cashel vertelt samenvattend: "Wij wensen het MERCDES AMG PETRONAS Formula One Team veel geluk toe voor het seizoen 2015 en verheugen ons erop, hen daadkrachtig te kunnen ondersteunen."  Naast de raceauto werden ook de Mercedes-Benz Actros vrachtwagens, die het team bij de Grand Prix ter plekke ondersteunen, voorzien van de uitrusting van het team en de managementsystemen, gespoten met Spies Hecker.

Mercedes Petronas Formula One Car