Fonkelende Spies Hecker menglak voor nieuwe kleuren

Publicatiedatum: 12 oktober 2015

Spies Hecker heeft een nieuwe menglak ontwikkeld voor het Permahyd Hi-TEC 480 systeem en de Permahyd 280/285 lijn met een briljant glitter effect om de nieuwste OEM kleuren te kunnen repareren. Permahyd WT 304 Magic Sparkle Effect bevat een glass flake pigment om een fonkelende lakafwerking te bereiken.

De nieuwe effectlak maakt het de spuiters mogelijk om lakherstellingen te verrichten aan voertuigen die gespoten zijn in de meest recente OEM kleuren die de zogenaamde glass flakes bevatten. Permahyd WT 304 Magic Sparkle Effect menglak wordt al in de mengformules van sommige OEM kleuren gebruikt, zoals Audi LX5J Ara Blue, de Toyota 217 Starlight Black en Peugeot’s Dark Fire.

Zoals de naam doet vermoeden kenmerkt Permahyd WT 304 Magic Sparkle Effect zich door haar pure glinsterende afwerking, dankzij de zilver gelakte glass flakes die in een transparante basislak tint zijn samengebracht. De flakes breken het licht en creëren het indrukwekkende glinsterende effect.

Toegenomen briljantie dankzij een tweede blanke lak

“We hebben deze nieuwe effectlak voor reparatie in ons eigen Trainingscentrum gebruikt en hebben goede resultaten behaald met de standaard applicatiemethode,” vertelt Jörg Sandner, Hoofd Spies Hecker Training, Duitsland. Verwerking en applicatie van deze nieuwe effect menglak is net zo eenvoudig als die van alle andere basislakken. Als de spuiter de briljantie van de uiteindelijke afwerking wil verhogen dan kan hij de blanke lak na applicatie schuren en een tweede laag aanbrengen.

Efficiency in applicatie

In mengformules, wordt Permahyd WT 304 Magic Sparkle Effect aangeduid met de letters GF voor glass flakes. De formules die deze nieuwe menglak bevatten kunnen opgevraagd worden via de nieuwe online kleurzoeksoftware Phoenix – met direct effect en ze zijn ook in de CRplus software update 3-2015 ingevoerd. Omdat deze effectlak slechts in een beperkt aantal formules voorkomt, is de kleur leverbaar in 250ml blikken.

“Permahyd menglak WT 304 Magic Sparkle Effect van Spies Hecker geeft spuiters de mogelijkheid om gelijke tred te houden met de tijd als het gaat om het repareren van OEM effectlakken. En deze kleine blikken biedt schadeherstelbedrijven de mogelijk om hun aankoop af te stemmen op verbruik en daarmee economisch in te kopen,” legt Sandner uit.