Energiezuinig en productief luchtdrogend laksysteem van Spies Hecker

Publicatiedatum: 5 september 2017 Spies Hecker Speed Repair

Twee jaar na de lancering van een compleet luchtdrogend laksysteem krijgt Spies Hecker lovende reacties van autoschadeherstelbedrijven die deze producten gebruiken. Vele van deze ondernemingen ervaren een aanzienlijke vermindering van hun energieverbruik.

David Kempkes, Manager Applicatietechniek van Spies Hecker leverancier Plus Paint zegt, "Luchtdroging is om diverse redenen een populaire optie voor schadeherstelbedrijven. De meest voor de hand liggende reden is de financiële besparing die kan worden gerealiseerd door het energieverbruik te beperken. Onze klanten rapporteren een sterke afname van hun jaarlijks energieverbruik na hun overstap op het luchtdrogende laksysteem van Spies Hecker. Dit voordeel gaat gepaard met het milieuvoordeel van een lager energieverbruik, wat gunstig is in het kader van duurzaamheidsinitiatieven."

"Bij gebruik van de luchtdrogingstechnologie van Spies Hecker komen er bovendien meer spuitcabines vrij. Zo kunnen schadeherstelbedrijven hun doorloopsnelheid verhogen. Ook bevelen sommige fabrikanten van elektrische en hybride voertuigen luchtdroging indirect aan voor lakreparaties. Dit voorkomt dat de auto wordt blootgesteld aan zeer hoge temperaturen of langdurig wordt verhit, wat bepaalde elektrische onderdelen kan beschadigen."

Spies Hecker Airdry producten

Kortom, Spies Hecker beseft waarom luchtdroging zo aantrekkelijk is. Het lakmerk heeft daarom in nauwe samenwerking met schadeherstelbedrijven producten ontwikkeld met de kwaliteit en processnelheden waaraan autospuiters gewend zijn en die bovendien snel door lucht drogen bij een omgevingstemperatuur van 20 °C.

De Permasolid Express Füller Beschleuniger 9250 van Spies Hecker is ontworpen voor gebruik met de sneldrogende tweecomponentenprimer Permasolid Express Füller 5250 van het merk. Wanneer de producten worden gecombineerd, is tussentijds uitdampen niet nodig en kan de reparatie worden geschuurd nadat het 30 minuten heeft gedroogd op 20 °C. De Permahyd Hi-TEC Basislack 480 van Spies Hecker onderscheidt zich door een zeer gelijkmatig effect en een uitzonderlijke kleur nauwkeurigheid. De innovatieve technologie van deze lak leidt tot een snelle, betrouwbare toepassing. Het is een zeer efficiënt product: er is slechts één arbeidsgang nodig en de lak droogt bij een omgevingstemperatuur van 20 °C.

De Permasolid HS Speed Klarlack 8800 biedt een uitzonderlijke glans, een schitterende en efficiënte afwerking en verschillende snelle droogopties voor autospuiters. De lak droogt in 5 minuten op 60 °C of in slechts 45 minuten bij een temperatuur van 20 °C. Deze blanke lak is gebaseerd op een innovatieve harstechnologie. Het product is efficiënt in één arbeidsgang aan te brengen en zorgt voor een gelijkmatige flow. Het kan kort na de luchtdroging worden geschuurd en gepoetst.

"Het luchtdrogende laksysteem van Spies Hecker biedt schadeherstelbedrijven een betrouwbaar en kostenbesparend alternatief voor geforceerde droging. We zijn ervan overtuigd dat de toenemende populariteit van deze droogmethode zal doorzetten naarmate meer schadeherstelbedrijven inzien hoeveel tijd en energie deze kan besparen," besluit Kempkes.