Een icoon met een nieuwe uitstraling dankzij Spies Hecker

Publicatiedatum: 22 januari 2016

Het is een voertuig met een cult status, stijl en charme. Meer dan 65 jaar staat de T-reeks VW kampeerwagen voor een bepaalde manier van leven. Of het nu een hippie droom, een surf honk, een trouwe familieplek of een werkpaard voor handelaren is, de VW kampeerwagen kon rekenen op fans uit alle lagen van de bevolking. Spies Hecker heeft een T2 gerestaureerd in glanzend rood en wit.

De restauratie van de VW Bulli, gebouwd in 1979 en geïmporteerd uit Texas, USA, was een project dat voor de Spies Hecker experts tal van uitdagingen opleverden. Maar met de systeeminformatie van Spies Hecker voor klassieke auto’s, had men toegang tot de juiste lakinformatie.

“De eerste stap van de restauratie bestond uit het schuren van het oude lakwerk, van roest tot het kale metaal. Bepaalde delen die bijzonder lastig zijn aan de T2 zijn gestraald, zoals het vak van het zonnedak en de ventilatie openingen. Het was belangrijk om de ondergrond zeer voorzichtig voor te behandelen om er voor te zorgen dat het vrij van residuen was. Dit zorgde er voor dat de ondergrond een goede basis zou zijn voor corrosieprotectie en ons zou helpen om een duurzame afwerking, trouw aan het origineel, in historisch Spies Hecker design te maken,” vertelt David Kukies, Spies Hecker Technieker, Duitsland.

“Voor het aanbrengen van de grondverf, is de gehele carrosserie voorzien van Priomat Wash Primer 4075 en alle oppervlakken werden voorzien van Permasolid HS Performance Füller 5320 in twee spuitgangen,” legt hij uit.

Indrukwekkende carrosserie
De Bulli onderscheidt zich grotendeels door haar karakteristieke lijnen, in het bijzonder haar ronde vormen. Om dit nauwkeurig te reconstrueren werd na het aanbrengen van Raderal IR Premium Spachtel 2035 en het droogschuren kleine onregelmatigheden voorzien van Raderal Füllgrund 3508.

“Onze spuiters streefden gepassioneerd naar het beste resultaat, zelfs als het ging om het kleinste detail. Na verder droogschuren, brachten ze nog een volgende laag Permasolid HS Performance Füller 5320 aan. Om de best mogelijke isolatie te verkrijgen werden de geplamuurde gebieden gespoten met drie lagen grondverf welke het mogelijk maakten om een droge laagdikte van minimaal 80µm te bereiken na het schuren,“ vertelt Kukies.

Kwalitatief hoogwaardige aflaksystemen en professioneel vakmanschap
Toen bracht het Spies Hecker team Permahyd Hi-TEC 480 gevolgd door Permasolid HS Klarlack 8055 aan. Als een alternatief voor vintage auto’s kan Permasolid HS Automotive Autolack 275 in een enkele lag aangebracht worden of Permahyd Basislack 280/285 in twee lagen in combinatie met Permasolid HS Klarlack. Om de Bulli een optimale oppervlakteafwerking en een uitstekende glans te geven werd een tweede laag Permasolid HS Klarlack aangebracht nadat de eerste blanke laklaag volledig was uitgehard en geschuurd.

Een echt icoon
De restoratie van deze T2 kampeerwagen met oog voor detail, vakmanschap en een afgestemd productsysteem zorgde voor een duurzaam resultaat. “We hebben hard gewerkt om zo’n voortreffelijk resultaat te behalen,” vult Kukies aan. Het logo van Spies Hecker staat op de Bulli in typisch jaren 70 stijl. De VW T2 kampeerwagen zal gebruikt worden als merkambassadeur op beurzen in Duitsland en aangrenzende landen.

Joachim Hinz, Brand Manager Spies Hecker Europa, Midden Oosten en Afrika sluit af: “Dit voorbeeld van ons vakmanschap zal letterlijk Spies Hecker producten en passie naar onze klanten brengen.”