ColorSpot van Spies Hecker

Publicatiedatum: 7 maart 2016

ColorSpot van Spies Hecker: maakt kleuridentificatie nog nauwkeuriger

Colorspot 2

Om de kleuridentificatie te verbeteren biedt Spies Hecker schadeherstelbedrijven een nieuwe daglichtlamp met LED technologie. Door diverse daglichtomstandigheden en lichtintensiteiten te simuleren kan de nieuwe lamp schadeherstelbedrijven helpen om mogelijke afwijkingen in de kleur te bepalen voor uni en effectkleuren.

ColorSpot, de nieuwe daglichtlamp van Spies Hecker, kan voor bijna alles gebruikt worden; van kleurvergelijking van kleurstalen, bij de opname van een schade tot het controleren van vers gespoten oppervlakken op stofinsluiting. Dietmar Wegener, Spies Hecker Color Management Specialist vertelt: "ColorSpot voorziet de schadehersteller van een gereedschap dat zelfs de kleinste metamerie en effectverschillen naar voren brengt."


Drie niveaus van lichtintensiteit

Colorspot 1

De intensiteit van de energiezuinige LED's kunnen in drie niveaus gezet worden. Lichtlevel 1 maakt het mogelijk om lichte uni en effectkleuren nauwkeurig te vergelijken. Lichtlevel 2 is geschikt voor medium tot lichte en midden-toon effectkleuren. Voor donkere effectkleuren toont lichtlevel 3 de nuances om een optimale kleur en effectmatch te verkrijgen

"Daarnaast is het mogelijk bij helder daglicht de lamp naar een warmer, maar nog steeds wit, avondlicht in te stellen. Met deze tool is het voor de schadehersteller mogelijk snel en betrouwbaar kleurverschillen én metamerie te bepalen," legt Wegener uit.

Krachtige batterij

Een krachtige batterij zorgt ervoor dat deze draadloze lamp gebruikt kan worden voor een lange periode. De batterij kan opgeladen worden op het basis station. "Dankzij het lage energieverbruik van de LED's kan de batterij een dag lang gebruikt worden. Dankzij het minimale gewicht en zijn ergonomische vorm is de ColorSpot comfortabel in gebruik en ondersteunt het het schadeherstelwerk," aldus Wegener.

Voor een nauwkeurige en eenvoudige kleuridentificatie en een lange gebruiksduur, helpt de ColorSpot van Spies Hecker het professionele schadeherstelbedrijf met kleurvergelijking.

Over Plust Paint

Plus Paint is de specialist voor het schadeherstel- en carrosseriebedrijf. Zaken doen met Plus Paint betekent één adres voor al uw paint, non-paint, equipement en ondersteunende diensten. Plus Paint is o.a. verantwoordelijk voor de marketing, verkoop en distributie van kwalitatief hoogwaardige Spies Hecker (auto)reparatielakken in Vlaanderen. Naast een eigen verkooprayon werkt Plus Paint samen met wederverkopers. Plus Paint b.v.b.a. is een onderneming van Axalta Coating Systems.