Axalta simuleert licht met 17.000 van haar daglichtlampen in schadeherstelbedrijven over de hele wereld

Publicatiedatum: 22 mei 2019

Bazel, Zwitserland – 20 mei 2019 - Axalta (NYSE: AXTA), een toonaangevende wereldwijde producent van vloeibare- en poedercoatings en marktleider op het gebied van digitaal kleurmanagement, toont haar voortdurende inzet om aan de behoeften van klanten te voldoen. Bijvoorbeeld met de daglichtlampen, waarvan er tot op heden wereldwijd 17.000 zijn verkocht sinds deze innovatie in 2015 werd geïntroduceerd.

In lijn met Axalta's bewezen leidinggevende positie voor innovatie op het gebied van digitaal kleurmanagement, maken de led-daglichtlampen het gehele lakreparatieproces voor de autoschadeherstelindustrie sneller, eenvoudiger en betrouwbaarder. De daglichtlampen zijn ontworpen om verschillende lichtomstandigheden en intensiteiten te simuleren in een schadeherstelbedrijf. In de EMEA-regio van Axalta zijn de daglichtlampen verkrijgbaar voor de verschillende schadeherstelmerken: ChromaLamp van Cromax; ColorSpot van Spies Hecker en de Standolux iQ van Standox.

Dr. Martin Wulf, Manager Kleur en Techniek voor de schadeherstelsystemen van Axalta in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA), zei: "De moderne, energiebesparende led-technologie achter onze daglichtlampen zorgt ervoor dat schadeherstellers werken met de beste lichtomstandigheden. Wat essentieel is voor het behalen van de beste resultaten in één keer. De lampen bootsen zes verschillende niveaus van omgevingslicht na. Hierdoor zijn ze bij uitstek geschikt voor gebruik tijdens het hele lakproces: alles van schadetaxaties en het controleren van kleurenmatches tot het onderzoeken van pas gespoten oppervlakken voor de dekking. De technologie zorgt ervoor dat onze schadeherstellers werken in de best mogelijke lichtomstandigheden."

Dankzij hun slimme werking van de energiebesparende ledlampen, kunnen de daglichtlampen helder daglicht weergeven en tijdens zonsondergang het licht op een lager niveau simuleren. Deze zijn beide belangrijk bij het controleren van kleuren, met name op metamerisme. "De handige draadloze bediening van de lampen, krachtige accu's en ergonomische bediening maken ze tot een onmisbaar kosten- en tijdbesparend hulpmiddel voor het professionele schadeherstelbedrijf. De 17.000 lampen op de markt bewijzen dit," zegt Wulf. Ga voor meer informatie over Axalta en haar schadeherstelmerken naar www.refinish.axalta.eu en neem voor meer informatie over de daglichtlamp van elk merk contact op met uw accountmanager.