Axalta breidt het Coatings Technology Center uit

Publicatiedatum: 28 oktober 2013

Axalta logoWILMINGTON, (Delaware – USA) – oktober 2013 - Axalta Coating Systems, wereldleider in nat- en poederlakken, heeft 5 miljoen US$ geïnvesteerd in een nieuwe proefreactor die intussen al is opgestart om het polymeerlakkenonderzoek te ondersteunen en meer mogelijkheden te bieden voor het Coatings Technology Center (CTC) in Wilmington, Delaware, USA.

Het nieuwe systeem is gekoppeld aan een volledige procesautomatisering en controlesysteem dat een nauwkeurige controle verzekert over de hoeveelheden en over kritische procescondities zoals temperatuur en druk. De uitbreiding zal de mogelijkheden voor productontwikkeling verbeteren, de productie versnellen en een volgende generatie polymeren introduceren met nog verbeterde eigenschappen die aan de wensen en verwachtingen van de klanten voldoen. De polymeren uit de proefreactor kunnen worden gebruikt voor coatingproducten met zowel een traditionele oplosmiddelsamenstelling als de milieuvriendelijke watergebaseerde lakken.

"Twee dingen zijn primordiaal bij lakken: het zicht en de prestaties," aldus Charles Shaver, voorzitter en CEO van Axalta. "Ons doel is om onze klanten de best mogelijke coatings te kunnen aanbieden. Producten die sneller toepasbaar zijn, beter kleven, de nieuwste kleuren volgen en duurzamer zijn dan alle andere op de markt."

Axalta proefreactorDe nieuwe proefreactor is een belangrijke factor in de evolutie van een reeks polymeertechnologieën die de innovatieve ontwikkeling van coatings zal ondersteunen. Formules die werken in een laboratoriumomgeving zijn overigens niet noodzakelijk meteen consistent over te zetten naar een grootschalige productie. De proefreactor, soms ook wel proeffabriek genoemd, is een kleinschalig productiesysteem waarmee nieuwe polymeerformules kunnen worden gemaakt op een manier die volledig de normale fullsize productie nabootst. Een verbeterde eerste productiereeks betekent immers ook dat de producten sneller op de markt komen voor onze klanten.

 “Dankzij onze proefreactor in Wilmington kunnen we nu nieuwe polymeren maken en testen en zal de tijd tussen de ontwikkeling en de marktintroductie aanzienlijk verkorten. Die marktlancering gebeurt intussen trouwens sneller dan ooit,” aldus Panos Kordomenos, Senior Vice President Onderzoek en Ontwikkeling bij Axalta.

Het CTC is Axalta’s algemeen centrum voor onderzoek en ontwikkeling, met inbegrip van het werk van het team dat verantwoordelijk is voor de speciale polymeertechnologie. De nieuwe proeffabriek breidt vanaf nu de bestaande Axalta polymeeronderzoeksmogelijkheden uit in Europa, het Verre Oosten en Latijns-Amerika, met uitstekende polymeerproductiemogelijkheden die de ontwikkeling van toekomstige polymeertechnologie voor klanten overal ter wereld zullen realiseren.