Axalta breidt capaciteit watergedragen lakken uit in China

Publicatiedatum: 27 januari 2014

Axalta start de bouw van een nieuwe milieuvriendelijke fabriek in Shanghai  

Axalta New Waterborne Plant ground breakingShanghai, China, januari 2014 – Axalta Coating Systems één van de wereldspelers in vloeibare en poedercoatings, gaf vandaag de aanzet voor de uitbreiding van zijn productiecapaciteit voor lakken met de bouw van een milieuvriendelijke fabriek voor watergedragen lakken in het district Jiading in Shanghai. Het gaat om een investering van zo’n 50 miljoen US$. Axalta voorzitter en CEO Charlie Shaver kondigde tijdens een ceremonie, bijgewoond door de lokale verantwoordelijken, officieel de nieuwe fase aan in het engagement van de onderneming tegenover de Chinese auto-industrie.

Axalta verwacht dat de fabriek in Shanghai de productie kan opstarten in 2015 en tot 25.000 ton van haar alomgeprezen watergedragen producten zal kunnen leveren. Axalta's technologische leiderschap in watergedragen lakken en de toegenomen capaciteit voor deze producten zal de groei op lange termijn van de auto-industrie ondersteunen in de zuidelijke en westelijke delen van het land. Zowel de Axalta producten als de fabriek zullen bijdragen tot de algemene duurzame ontwikkeling van de Chinese auto-industrie.

“We investeren in deze fabriek om tegemoet te komen aan de noden van onze klanten voor hoogkwalitatieve watergedragen lakken. Dankzij deze nieuwe productie-eenheid kunnen we onze capaciteit uitbreiden voor watergedragen verven en lakken. Op die manier helpen we de Chinese auto-industrie duurzamer te worden,” verduidelijkte M. Shaver nog tijdens de eerstesteenlegging. “Ons technologisch leiderschap focust op de ontwikkeling van milieuvriendelijke lakoplossingen. Onze nieuwe fabriek zal uiteraard inzetten op de nieuwste generatie productiesystemen die de voetafdruk van onze activiteiten beperken.”

Het productieproces voor Axalta’s watergedragen lakken gebruikt een watergedragen technologie waardoor ‘Lean and Green Automotive Coatings’ bekomen worden die de OEM’s (original equipment manufacturers) voor de auto-industrie gebruiken en op aanzienlijke wijze de VOC’s (volatile organic compounds), het energieverbruik en de investeringskosten beperken. Het ‘Lean and Green Automotive Coating’ proces omvat basislakken en 3-natte coatings die een volledige en onberispelijke afwerking kunnen bereiken zonder tussen de diverse lagen door te moeten flitsen en bakken. De verhoogde productiviteit resulteert in een betere rendabiliteit voor de klanten, terwijl de productie nog steeds een ongeëvenaarde afwerking van de voertuigen garandeert. De Axalta watergedragen producten zijn intrinsiek milieuvriendelijk en voldoen aan de wereldwijde milieu-eisen - overeenkomstig de Europese VOC Verordening 2004/42/EC die Axalta ook toepast in China - en kunnen helpen de totale ecologische voetafdruk van de Chinese auto-industrie te verminderen.

"Wij waarderen Axalta's vooruitstrevende benadering van productontwikkeling," voegde Sun Lianying, Voorzitter van de China National Coating Industry Association, er nog aan toe. "Axalta's milieuvriendelijke productieproces sluit perfect aan bij het Chinese streven naar een duurzame industrie en we kijken reikhalzend uit naar de bouw van de Axalta fabriek voor watergedragen lakken in Shanghai."

De afgelopen twee jaar heeft de Chinese regering een reeks verordeningen uitgevaardigd om de milieu-effecten van de auto-industrie te verminderen, met inbegrip van de verplichting voor alle nieuwe autoproductielijnen om milieuvriendelijke watergedragen coatings te gebruiken. Deze ingrepen in de toekomst zullen een enorme impact hebben op de duurzame ontwikkeling van de Chinese auto-industrie.

"We zijn erg blij te kunnen vaststellen dat Axalta continu heeft geïnvesteerd in de uitbreiding van zijn productie van technologisch superieure producten die specifiek zijn gericht op onze lokale eisen," aldus de heer Wang Zhongcheng, vicevoorzitter van FAW-VW Chengdu. "Als één van de toonaangevende Chinese autoconstructeurs evolueert FAW-VW naar een duurzaam model en de watergedragen producten die uit deze fabriek zullen komen, zullen ons helpen om onze zakelijke doelstellingen in deze regio te halen."

Axalta is een hoogtechnologische producent van lakken met meer dan 145 jaar productinnovatie. 2014 staat trouwens ook voor een bijzondere verjaardag: Axalta doet al 30 jaar zaken met China. Deze institutionele ervaring heeft Axalta zeker geholpen in haar leidende rol voor de ontwikkeling van baanbrekende coatingproducten. In aanvulling op de nieuwe fabriek in Shanghai heeft Axalta nog een fabriek in Changchun en een tweede in Jiading, vijf poedercoating productie-eenheden via joint ventures, vier Refinish opleidingscentra, een Global Color Lab en het Azië Pacific Innovation Center in Shanghai waar O&O wordt ondersteund, en een nieuw Azië-Pacific hoofdkantoor ook al in Shanghai. Axalta is overigens wereldwijd actief in 130 landen met een wereldwijd netwerk dat bestaat uit 120.000 klanten, 35 fabrieken, 42 Refinish opleidingscentra, en zeven O&O-centra.

Axalta New Waterborne Plant