Axalta Coating Systems en Mercedes-AMG Petronas Motorsport vieren teamwinst na de Chinese Grote Prijs F1

Publicatiedatum: 25 april 2017

Axalta Coating Systems, wereldwijd ontwikkelaar en producent van vloeibare- en poederlakken, heeft zijn rol uitgebreid tot 'Official Team Supplier' van het Mercedes-AMG Petronas Motorsport team. Tijdens de Formula One Heineken Chinese Grand Prix, die plaatsvond in Shanghai op zondag 9 april 2017, won Lewis Hamilton de spannende race. De deelname aan de belangrijkste racediscipline ter wereld - de Formule 1 - via Mercedes-AMG Petronas Motorsport is een belangrijk onderdeel van een jarenlang strategisch partnerschap van Axalta met de autosport in de VS, Europa en Latijns-Amerika. Hierdoor kan het bedrijf de technologie en de duurzaamheid van zijn lakken etaleren in uiterst veeleisende race-omstandigheden.

"Axalta en Mercedes-AMG Petronas Motorsport delen hun engagement en focus op prestaties en technologie", aldus Charlie Shaver, voorzitter en CEO van Axalta. "Onze bijdrage aan het team dat schittert op de Formule One circuits is de ultieme test van de innovatieve en de technologische kennis die iedereen bij Axalta aan onze producten bijbrengt. We zijn bijzonder blij dat we deze passie voor prestaties met onze klanten hebben kunnen delen in de race op het allerhoogste niveau in Shanghai en dit samen met miljoenen race-liefhebbers over de hele wereld. Van harte proficiat dus aan Lewis Hamilton en het hele team met deze knappe winst."

Het premium herstellakkenmerk Spies Hecker van Axalta wordt gebruikt op de onmiddellijk herkenbare high-impact onderdelen van de Mercedes-AMG Petronas Motorsport Silver Arrows racewagens. De Mercedes F1 W07 Hybride auto die het kampioenschap 2016 won, droeg ook al Spies Hecker's opvallende, maar ook bijzonder lichte lakkenformulering.

Toto Wolff, executive director & head of Mercedes-Benz Motorsport over de samenwerking: "Onze Silver Arrow wagens zijn de absolute sterren van ons merk tijdens de raceweekends. De afwerking die onze lakspuiters bereiken dankzij deze prachtige producten is uitstekend. Dat de lak heel licht is en dus kan bijdragen aan de gewichtsbesparing op de wagens is natuurlijk een belangrijke bonus voor ons. We kijken uit naar de samenwerking met Axalta en helpen hen graag om via het wereldwijde bereik van de Formula One hun passie voor de racesport mee uit te dragen."

De 2017 Mercedes-AMG F1 W08 EQ Power+ bolide heeft 13 kleuren, waarvan trouwens geen enkele in de handel verkrijgbaar is: vijf tinten groen, drie tinten blauw, vier tinten grafietzilver en de belangrijkste kleur, het zogenaamde Stirling Silver genoemd naar Sir Stirling Moss, die in 1955 voor Mercedes reed. Het team lakt tijdens een seizoen duizenden panelen en onderdelen, sommige weken zelfs 150 stuks. De snelheid en de nauwkeurigheid van de toepassing van het Spies Hecker laksysteem is dus van vitaal belang.

Axalta maakte meer dan 30 jaar geleden zijn intrede op de Chinese lakkenmarkt. Het is een strategische markt voor het bedrijf en dus blijft het investeren in de productiecapaciteit en in andere middelen om beter te kunnen voldoen aan de noden van de klanten in de transport-, herstel- en industriƫle sectoren.

Meer over Axalta en onze aanwezigheid in de motorsport vindt u op www.axalta.com

.Mercedes-AMG Petronas Motorsport vieren teamwinst na de Chinese Grote Prijs F1