Axalta 68e jaarlijkse Wereldwijde autokleur populariteitsrapport

Publicatiedatum: 8 januari 2021


Axalta handhaaft leidende positie in autokleuren met het 68e Wereldwijde autokleur populariteitsrapport

Axalta (NYSE: AXTA), een toonaangevende wereldwijde leverancier van vloeibare- en poedercoatings, heeft zijn 68e jaarlijkse Wereldwijde autokleur populariteitsrapport uitgebracht. Daaruit blijkt dat de meest voorkomende autokleuren op de weg vandaag wit (38%), zwart (19%) en grijs (15%) zijn. Grijs steeg wereldwijd met twee procentpunten en staat op de hoogste plaats in 10 jaar.

Wit is de afgelopen drie jaar stabiel gebleven met 38% van de totale wereldmarkt. Het is al 10 opeenvolgende jaren wereldwijd de meest gekochte autokleur. Zilver blijft in alle regio’s minder gewild en de populariteit ervan staat nu in de enkele cijfers met 9%. Zwart houdt jaar na jaar stand en blijft een favoriet voor luxe voertuigen. Het Wereldwijde autokleur populariteitsrapport van Axalta is gebaseerd op gegevens uit elk land dat consumentenauto's produceert. Het biedt gedetailleerde productiegegevens zodat autofabrikanten trends en patronen over de hele wereld en in bepaalde markten kunnen bepalen.

“Het rapport laat de kooptrends van consumenten zien en die beïnvloeden onze ontwikkeling van innovatieve kleuren voor de toekomst”, zegt Nancy Lockhart, Global Product Manager van Kleur bij Axalta. “We zijn erg blij dat we deze inzichten met onze klanten kunnen delen. Door onze toonaangevende kleurtechnologie, diepe marktervaring en trendgegevens samen te brengen, kunnen wij samen met onze klanten dynamische kleuren tot leven brengen.”

Axalta werkt er hard aan om autokopers innovatieve kleurkeuzes te bieden die toonaangevend zijn op het gebied van design. Recente autotrends volgen de nieuwste huis-, mode- en producttrends op de voet, waaronder een voorkeur voor groenblauwe en groengele tinten. Ook opmerkelijk is de wereldwijde toename in het gebruik van grijs en de kleurnuances die deze kleuren tot leven brengen, zoals de toevoeging van fijne vlokeffecten of vleugjes van kleurrijke vlokken.

De resultaten van het Wereldwijde autokleur populariteitsrapport van Axalta zijn gebaseerd op een analyse van autoproductiedata in 2020 en zijn een indicator van de huidige markttrends. Axalta begon in 1953 met het rapporteren over coatingskleuren in de branche en blijft verslag uitbrengen over kleurentrends. Axalta doet kleurvoorspellingen in het jaarlijkse wereldwijde kleurentrendrapport. Autokleuren blijven evolueren naarmate voertuigen en de voorkeuren van consumenten evolueren. Axalta ontwerpt basisconceptkleuren die esthetisch en functioneel goed aansluiten bij de oppervlakken van voertuigen. Lees hier het complete jaarlijkse Wereldwijde autokleur populariteitsrapport en Kleurentrendrapport. De rapporten van voorgaande jaren zijn hier te vinden.