Wolkvorming - nee bedankt! Tips van Spies Hecker

Publicatiedatum: 27 mei 2019

De basislak wordt aangebracht en zodra deze begint te drogen, worden onregelmatigheden langzaam zichtbaar. Maar dit probleem kan worden voorkomen. Evgeny Khmelev, hoofd training voor Spies Hecker Europa, het Midden-Oosten en Afrika, gebruikt Permahyd Hi-TEC 480 Basislack om praktische tips te geven om deze ongewenste effecten te voorkomen bij het repareren van metallic effect kleuren.

Topresultaten door een goede voorbereiding
Controleer de vochtigheid en de temperatuur in de spuitcabine voordat u met het lakproces begint, zodat de gemengde lak aan het klimaat kan worden aangepast. Gedetailleerde informatie is te vinden in de klimaatgids van het Technische Informatieblad (TDS). Bij het repareren van metallic effect kleuren is het nog belangrijker om de aanbevelingen voor de spuitopening en spuitdruk te volgen en de lak aan te brengen met een volledig ingedrukte trekker, zodat de pigmenten gelijkmatig kunnen worden verdeeld om een homogene film te vormen.

Een bewerking in 1 arbeidsgang (1,5 laag)
De Permahyd Hi-TEC 480 Basislack wordt eerst aangebracht in een gesloten laag op een normale afstand. Vervolgens wordt de effect laag over de natte lak aangebracht op een iets grotere afstand van de ondergrond om een uniform effect en volledige dekking te bereiken.

Herstel onregelmatigheden meteen
Direct na het aanbrengen van de basislak moet de lakfilm er uniform uitzien. Dit toont aan dat de basislak niet te nat was aangebracht. Als er onregelmatigheden in de aflak zichtbaar worden, kunnen deze met een andere effectlaag worden hersteld. Khmelev zegt: "Zorg ervoor dat je deze extra effectlaag aanbrengt op een nog grotere afstand, en alleen als de basislak nog nat is."

Nog beter spuiten met Tips4You-video's
Spies Hecker biedt schadeherstellers complete ondersteuning, simpele systeemoplossingen en praktische tips voor de dagelijkse uitdagingen in het schadeherstelbedrijf. Sinds kort zijn deze tips ook beschikbaar op het YouTube-kanaal van Spies Hecker - www.youtube.com/spieshecker - en op de website van het merk - www.spieshecker.com/tips4you.

In de video's demonstreren ervaren applicatietechnici hoe u applicatiefouten kunt voorkomen, hoe u de technieken perfect kunt implementeren en hoe u het meeste uit de producten van Spies Hecker kunt halen. De video's zijn gericht op schadeherstellers aan het begin van hun carrière, maar ook op degenen die ervaren zijn en hun kennis willen opfrissen of een specifiek probleem moeten oplossen.