Vloeibare luxe

Publicatiedatum: 27 april 2011

Spies Hecker heeft Permahyd Basislack MB 047 AMG Alubeam silver metallic, ontwikkeld voor de reparatie van de Mercedes modellen met een speciale "vloeibaar metalen" afwerking.

In 2007 ontwikkelde Mercedes Benz veertig CL 65 AMG coupé modellen met Alubeam afwerking, een kleur met een buitengewoon statige uitstraling. Vanaf dit jaar kan deze speciale kleur ook voor andere modellen besteld worden. Het aantal speciale kleuren en speciale effecten groeit aanzienlijk. "Autofabrikanten gebruiken deze kleur om de exclusiviteit van de voertuigen te benadrukken en vervullen daarmee de droom van een gepersonaliseerde auto," vertelt Robert Jan Cornelissens, Marketing Manager van Spies Hecker leverancier Plus Paint uit. "Daartegenover staat, dat herstel van deze speciale kleuren om een aangepaste procedure vraagt."

Reparatie van indrukwekkende effecten

Voor de reparatie van deze exclusieve kleur is Permahyd Basislack MB 047 AMG Alubeam silver metallic als ready-mix beschikbaar. "Voor de reparatie van auto's met een afwerking in een effectkleur, hebben we speciale ready-mix kleuren en Algemene Technische Informatiebladen," voegt Walter de Greeff, Technisch Adviseur er aan toe. 

Essentieel voor de reparatie van MB Alubeam is een egale ondergrond, waarbij de delen niet tot op het metaal geschuurd zijn. Op een voorbewerkte ondergrond wordt HS blanke lak aangebracht over de extreem fijn schuurbare  grondverf. Daarna wordt slechts 1,5 laag met MB 017 Alubeam basislack in een enkele spuitgang aangebracht over de geschuurde blanke lak. De afwerking is een laag van blanke lak, bijvoorbeeld Permasolid HS Diamant Klarlack 8450.

Maar hoe wordt het speciale, exclusieve effect bereikt? Cornelissens ligt dit toe: "De aluminium deeltjes zijn veel fijner dan die van andere metallic lakken. Hierdoor wordt het licht sterk gereflecteerd en wordt de glans versterkt." Voor een visuele impressie van de kleur, dient de ondergrond perfect voorbewerkt te zijn. Raadpleeg voor tips de ATI die te vinden is via Technische Informatie.