Uitbreiding Raad van Bestuur Axalta

Publicatiedatum: 18 juni 2014 Robert M McLaughlin

Axalta Coating Systems Bermuda Co Ltd is verheugd te kunnen aankondigen dat Robert M. McLaughlin is toegetreden tot de Raad van Bestuur en zal fungeren als de voorzitter van het auditcomité. De heer McLaughlin brengt zijn uitgebreide expertise aan in financiën en accounting en in het bijzonder in industriële bedrijven.

De heer McLaughlin is Senior Vice President en Chief Financial Officer van Airgas Inc (NYSE = ARG) en lid van het managementcomité. Airgas is een van Amerika's belangrijkste leveranciers van industriële, medische en speciale gassen en van aanverwante toestellen en materialen zoals lasapparatuur en dergelijke met meer dan 15.000 medewerkers en ruim 5 miljard US $ omzet in het kalenderjaar 2013 .

"We zijn verheugd met Bob als lid van onze Raad van Bestuur," aldus Charlie Shaver, voorzitter en CEO van Axalta, "Bobs managementervaring en zijn uitgebreide financiële achtergrond in industriële sectoren zullen een geweldige steun vormen voor ons bedrijf en het zal hem in staat stellen om een sterke bijdrage te leveren aan ons Audit Committee." "Ik ben erg blij om deel te kunnen uitmaken van Axalta's Raad van Bestuur," reageerde McLaughlin. "Axalta is een bedrijf in beweging. Het wereldwijde bereik van het bedrijf en de diversiteit van de producten zijn indrukwekkend. Ik kijk ernaar uit om samen met het bestuur, Axalta te begeleiden in zijn groeistrategie."

Voordat heer McLaughlin zijn huidige functie opnam bij Airgas op 3 oktober 2006, was hij er Vice President en Controller sinds 2001. Voordien was hij Vice President Finance voor Asbury Automotive Group, een multimiljard dollar autoretailer. Hij was ook nog Vice President Finance en bekleedde ook andere financiële managementfuncties bij Unisource Worldwide Inc, een eveneens multimiljard dollar internationale papier- en industriële toelevering distributiebedrijf. De heer McLaughlin, een erkend financieel boekhoudkundige, startte zijn carrière bij Ernst & Young in 1979. Hij behaalde zijn diploma accounting aan de University of Dayton.