The Carlyle Group rondt de overname van DuPont Performance Coatings af

Publicatiedatum: 5 februari 2013

Axalta Coating Systems wordt de nieuwe bedrijfsnaam

Washington, DC, Verenigde Staten - De wereldwijde vermogensbeheerder The Carlyle Group (NASDAQ: CG) heeft de overname afgerond van DuPont Performance Coatings voor 4,9 miljard USD en maakte vandaag ook de nieuwe naam van het bedrijf bekend: Axalta Coating Systems. Axalta Coating Systems is een wereldwijde leverancier van coatings voor de industrie en transportsector. De investering werd in de eerste plaats gefinancierd door eigen vermogen van Carlyle Partners V en Carlyle Europe Partners III.

“We zijn heel blij dat we kunnen investeren in Axalta Coating Systems en geloven zeer in de sterke marktpositie die het bedrijf bekleedt. De mondiale kracht van het bedrijf zal ons toelaten om de kansen te benutten in groeimarkten zoals China en Brazilië. Als ervaren beleggers in de industrie- en transportsector, kan het wereldwijde One Carlyle-netwerk Axalta Coating Systems helpen bij de groei en de waardecreatie", aldus Martin Sumner, directeur van the Carlyle Group.

Charlie Shaver, voorzitter en CEO van het bedrijf voegde er nog aan toe: “We kijken reikhalzend uit naar dit nieuwe hoofdstuk voor Axalta Coating Systems. Dankzij de wereldwijde schaal met 35 fabrieken en zeven technologiecentra over de hele wereld, in combinatie met de industriële focus en het wereldwijde netwerk van the Carlyle Group, staan we sterk en scherp voor de toekomst. "

Axalta Coating Systems zal als onafhankelijk bedrijf verder bouwen op de fundamenten van meer dan 90 jaar ervaring in de verf- en lakindustrie. Het bedrijf bedient meer dan 120.000 klanten in 130 landen en biedt de klanten een volledig gamma coatingsystemen.

"Naast de prestatiegerichtheid en de uitmuntendheid, is de systeemgerichte benadering van onze klanten nog een van onze grootste troeven", verduidelijkt John G. McCool, voorzitter van Axalta Coating Systems. "Samen met de coatings, bieden wij onze klanten een volledig spectrum van tools en diensten aan om hen te helpen onze producten op de doeltreffendste manier te gebruiken. Wij stellen onze klanten directe mogelijkheden ter beschikking om deze producten en toepassingen te leren gebruiken in onze 42 trainingscentra over de hele wereld. Deze aanpak helpt onze klanten hun werk en productiviteit te verbeteren terwijl wij dan weer ons aanbod kunnen versterken door een beter begrip van de voorkeuren van de klanten."

Axalta Coating Systems ontwikkelt, produceert en verkoopt coatings en ​​applicatietools voor schadeherstelbedrijven en voor producenten van originele stukken in de auto- en zware bedrijfsvoertuigensector. De sterke marktposities worden ondersteund door wereldwijde merken, waaronder Standox®, Spies Hecker® en DuPont Refinish. Het technologische leiderschap van het bedrijf wordt benadrukt door de beste derde generatie watergebaseerde producten die ontwikkeld worden om tegemoet te komen aan de toenemende eisen van de klanten inzake een hogere productiviteit en milieuvriendelijkere coatings. Axalta Coating Systems richt zich verder nog tot de decoratieve, architecturale, algemene industriële en job-coater segmenten van de poederlakken met de merken Alesta® Powder Coatings, NAP-GARD® FBE Powder Coatings en ​​ABCITE® Powder Coatings.

Axalta Coating Systems zal de komende maanden verder in de markt blijven als DuPont Performance Coatings tot de nieuwe naam officieel wordt gelanceerd in het tweede kwartaal van 2013. Het bedrijf werkt intussen aan een betaversie van de website AxaltaCoatingSystems.com en zal de bezoekers omleiden naar de juiste sites die informatie over de diverse producten en diensten bevatten.

* * * * *

Over the Carlyle GroupThe Carlyle Group (NASDAQ: CG) is een wereldwijde vermogensbeheerder met 157 miljard USD aan vermogen, beheerd over 101 fondsen en 64 fondsen van fondsvehikels, per 30 september 2012. Het doel van Carlyle is verstandig te investeren en waarde te creëren voor de investeerders, waartoe vele openbare pensioenfondsen horen. Carlyle belegt in vier segmenten - Corporate Private Equity, Real Assets, Global Market Strategies en Fund of Funds Solutions - in Afrika, Azië, Australië, Europa, het Midden-Oosten, Noord- en Zuid-Amerika. Carlyle kan bogen op heel wat ervaring in diverse sectoren waaronder de lucht- en ruimtevaart, defensie en overheidsdiensten, consumenten & retail, energie, financiële dienstverlening, gezondheidszorg, industrie, technologie & zakelijke dienstverlening, telecommunicatie en media en transport. The Carlyle Group stelt 1.300 mensen tewerk in 32 kantoren verspreid over de zes continenten.