Teamwork is alles! - de Spies Hecker-kalender 2020

Publicatiedatum: 22 januari 2020

Samenwerken voor een fantastisch eindresultaat: Team Work makes the Dream Work is de nieuwe Spies Hecker-kalender voor 2020.

Om van een goed idee iets speciaals te maken, zijn gemotiveerde werknemers en partners nodig die naadloos samenwerken als een team. De Spies Hecker-kalender van 2020, een wereldwijd herstelcoatingmerk van Axalta - toonaangevende wereldwijde leverancier van vloeibare en poedercoatings - illustreert de vaardigheden en passie die schadeherstelbedrijven meebrengen voor hun projecten. De selectie van afbeeldingen toont het brede scala aan fascinerende projecten: van nieuwe en vintage auto's en bedrijfsvoertuigen, tot elektrische auto's, vliegtuigen en kabelbaangondels. Deze unieke afbeeldingen vallen niet alleen op door hun ongewone en perfecte afwerking, maar ook door de prachtige compositie van de Nederlandse fotograaf Jeffrey van der Vaart en zijn assistent Bastiaan van der Hulst.

eRod kit car
De eRod, een elektrische straatbuggy ontwikkeld door KYBURZ Switzerland AG in Freienstein, Zwitserland, is even buitengewoon als compromisloos. Deze werd gespoten in de goudbronzen tint Sahara, de kleur van het jaar 2019 van Axalta. Martin Kyburz, eigenaar van KYBURZ Switzerland AG, zegt: "Met de eRod wilden we laten zien dat je nog steeds een voertuig vanuit het niets kunt bouwen, gewoon door de instructies te volgen." Voor degenen die geïnteresseerd zijn, biedt hij zelfs een doe-het-zelf seminar aan. De lichtgewicht 650 kilo eRod is slechts oppervlakkig uitgerust, zoals je van een buggy zou verwachten, omdat "rijplezier de focus is", aldus Kyburz. De buggy is gespoten in een nabijgelegen autoschadebedrijf van Spies Hecker.

Scania vrachtwagen met Rolling Stones-ontwerp

Perfect teamwork was de voorwaarde voor een Scania R480 vrachtwagen die hulde brengt aan de legendarische rockband, de Rolling Stones. Het voorbereidende werk werd gedaan door de verfspecialisten van Christian Kirchner KC Colorworkx in Schmalkalden, Duitsland. Eigenaar Christian Kirchner gaf zijn vriend, airbrush-kunstenaar Jörg Wolke, de opdracht om het ontwerp te spuiten. Het resultaat is een kunstwerk met overal details - de rode tong, het symbool van de Stones, is te vinden in de bestuurderscabine en op de wielmoeren, terwijl de gezichten van de rocklegendes bijzonder indrukwekkend zijn. Het duurde ongeveer 13 weken om de truck te voltooien.

Hoogvliegers uit Zweden
De Blackwing BW 635 R6 uit Eslöv, Zweden, een ultralicht vliegtuig met twee zitplaatsen – met een gewicht van iets minder dan 350 kilogram – is volledig gemaakt van koolstofvezel. De lichtgewicht carbon body levert stabiliteit en het onmiskenbare uiterlijk van koolstofvezel. Om het typische koolstofweefsel te behouden, bedekte spuiterij LJ-Blästring AB afzonderlijke delen van het vliegtuig met alleen Permafleet Industry Carbonfaser Sealer 5605 en Permasolid HS Klarlack 8055.

Meldt u aan voor de kalender van 2021
Joachim Hinz, brandmanager voor Spies Hecker in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, zegt: “Zonder enthousiasme en teamwork zouden deze fantastische projecten niet mogelijk zijn geweest. En in veel daarvan zijn onze nieuwe Speed-TEC-producten gebruikt, die niet alleen zorgen voor goede resultaten, maar ook een snellere en energiebesparende toepassing mogelijk maken."

Spies Hecker is al op zoek naar uitzonderlijke, gespoten projecten voor de kalender van 2021 uit alle gebieden: schadeherstel, bedrijfsvoertuigen en industrieel gebruik. Aanmeldingen kunnen tot 28 februari 2020 worden ingediend op www.spieshecker.de/kalender2021. Alle twaalf afbeeldingen van de nieuwe Spies Hecker-kalender voor 2020 zijn te vinden op spieshecker.com.