Team Supplier-relatie met Mercedes-AMG Petronas Motorsport wordt verlengd

Ontwikkeling van de relatie met Spies Hecker Publicatiedatum: 3 februari 2017

Axalta Coating Systems, een toonaangevende wereldwijde leverancier van vloeibare en poedercoatings, heeft bevestigd een meerjarige Team Supplier-overeenkomst met Mercedes-AMG Petronas Motorsport te hebben gesloten met Spies Hecker, een van de wereldwijde lakmerken van Axalta. Dit verlengt de reeds bestaande relatie tussen de heersende Formula OneTM wereldkampioenen en Spies Hecker.

Spies Hecker was drie jaar lang verantwoordelijk voor de lak op de Silver Arrows raceauto's van het team, waaronder de hybride Mercedes F1 W07 die in 2016 kampioen werd. Het lak- en illustratieteam van Mercedes-AMG Petronas in het Engelse Brackley gebruikt een verscheidenheid aan Spies Hecker-producten voor de raceauto's.

“Het gewicht van de lak, de applicatiesnelheid en de betrouwbaarheid van het volledige systeem zijn voor ons van doorslaggevend belang. We moeten het hele seizoen door en elk seizoen opnieuw kunnen rekenen op dezelfde topresultaten. Spies Hecker kan ons dit bieden,” aldus Andrew Moody, hoofd van de afdeling Lak en Illustraties bij Mercedes-AMG Petronas Motorsport.

Ze beginnen met de Priomat® Wash Primer 4075. Daarna volgen de Permasolid® HS Vario Grundierfüller 5340, een high solid vullende grondverf, en Permasolid® HS Performance Füller 5320, een sneldrogende 2K HS schuurprimer. Deze twee essentiële producten worden gekozen om de oppervlakken voor te bereiden op de Permahyd® Hi-TEC Basislack 480.

Moody vertelt: “Daarna lakken we de onderdelen af met de Permasolid® HS Optimum Plus Klarlack 8650, een uiterst betrouwbare blanke lak, of met de Permasolid® HS Speed Klarlack 8800 voor onderdelen die snel klaar en droog moeten zijn.”

Gedurende een seizoen lakt het team duizenden panelen en onderdelen, soms wel 150 per week. En als je bedenkt dat een hele raceauto ongeveer 150 uur in beslag neemt, waaronder 30 uur voor een voorvleugel, dan loopt de tijd aardig op. “Snelheid is essentieel op het circuit, maar ook in de spuitcabine. We hebben geen tijd om genoegen te nemen met minder dan het allerbeste”, voegt hij toe.

Joachim Hinz, Spies Hecker Brand Manager voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika, zegt: “Wij zijn blij dat we onze relatie met Mercedes-AMG Petronas Motorsport kunnen voortzetten. Het Spies Hecker Hi-TEC Performance System heeft zich bewezen als een robuust, snel en efficiënt laksysteem voor de ongelooflijk veeleisende internationale F1-circuits.”

Ga voor meer informatie over Spies Hecker en de relatie met Mercedes-AMG Petronas Motorsport naar www.spieshecker.com/F1speed of volg het merk op www.facebook.com/spieshecker.

 Spies Hecker Mercedes AMG Petronas