Spies Hecker kalender 2018: for the love of the job

Publicatiedatum: 24 januari 2018

Er zijn spuiters die ontzettend veel van hun vak houden en die hun hart en ziel in hun werk stoppen. Spies Hecker heeft hun mooiste projecten vereeuwigd in de nieuwe kalender van 2018 Voor de liefde voor het werk. De foto's, gemaakt door de Duitse fotograaf Ramon Wink, tonen liefdevol vervaardigde herstel- en restauratieprojecten - van een Cadillac ambulance uit 1962 en een modern acrobatisch vliegtuig tot een Harley-Davidson met vurige rode vlammen.

Cadillac Fleedwood Commercial Superior Royal Rescuer 1962

Bijzondere klassiekers, zoals de Cadillac Fleetwood Commercial Superior Royal Rescuer uit 1962, worden zelden op de weg gezien, maar het siert wel de januari-pagina van de nieuwe Spies Hecker-kalender. Dit met liefde gerestaureerde exemplaar uit het gouden Cadillac-tijdperk straalt in het sterk signaalrood met een wit dak, klassieke White Wall banden en de beroemde chromen grille aan de voorkant. De eigenaar vond de auto in de jaren 80 in de VS en bracht hem naar Europa. Het duurde vervolgens nog eens vijf jaar om het te herstellen naar zijn huidige uiterlijk
XtremeAir team vliegtuig

Stijg op en vlieg weg

Bij wedstrijden en luchtshows stijgen goed opgeleide acrobatische piloten snel op, vliegen loopings en doen kurkentrekker manoeuvres. Maar dergelijke speciale vluchtmanoeuvres vereisen vliegtuigen die extreem veerkrachtig, licht en wendbaar zijn. Om deze reden produceert vliegtuigfabrikant XtremeAir GmbH in Hecklingen, Duitsland, lichtgewicht vliegtuigen met koolstofvezelcomponenten die erg populair zijn bij de piloten. Het XA-vliegtuig dat in april werd getoond, weegt slechts 632kg en is uiterst wendbaar tijdens de vlucht. Alle vliegtuigen van XtremeAir worden met de hand gebouwd en zijn op bestelling. Wat evenwel net zo belangrijk is als de technologie achter elk vliegtuig, is het ontwerp van de lak dat ervoor zorgt dat het vliegtuig opvalt tijdens de luchtshows. Als het gaat om het spuiten van haar vliegtuigen, is het team van XtremeAir vastbesloten om innovatieve producten van Spies Hecker te gebruiken.

Harley-Davidson Street Glide

De allermooiste Harley in Steiermark

In Michi's Custom Color, een herstelbedrijf in de Oostenrijkse stad Judendorf-Straßengel, staat een matzwarte Harley-Davidson Street Glide met rode vlammen en subtiel gespoten schedels. De machine, die we in juni tegenkomen, is het product van het gedetailleerd en professionele herstelwerk van algemeen directeur Michael Bachlinger en zijn team. Bachlinger noemt trots de internationale vakbeurzen waar de herstel-ontwerpen van zijn bedrijf zijn getoond. Voor dergelijke prominente verschijningen is het natuurlijk belangrijk dat de lakkwaliteit van primer tot aflak van topklasse is, Bachlinger vertrouwt op de productsystemen van Spies Hecker.


Volvo truck Cranen Fleetservice B.V.

Doe nu mee voor de kalender van 2019

"De grootformaatfoto's voor de kalender van 2018 laten zien welke uitstekende resultaten kunnen worden behaald wanneer herstellers volledig gepassioneerd zijn over hun werk," zegt Joachim Hinz, brand manager van Spies Hecker voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika. "We doen nu al een oproep op alle schadeherstelbedrijven om hun inzendingen in te sturen voor de kalender van 2019." Geïnteresseerden moeten foto's van hun werk en autoschadeherstelbedrijf, evenals informatie over hun herstelproject opsturen naar Sigrid Bakker


De twaalf kalenderpagina's van de nieuwe Spies Hecker-kalender van 2018 Voor de liefde voor het werk is te vinden op www.spieshecker.com/calendar2018

Fotobijschrift 1:

Eigenaar Ilja Chocholouš van Tsjechisch autoschadebedrijf HK Auto Velvary s.r.o. presenteert de Cadillac Fleetwood Commercial Superior Royal Rescuer.

Fotobijschrijft 2:

Het elegante vliegtuig met Norman Weissenborn en Bastien Le Roux van het XtremeAir team.

Fotobijschrift 3:

Michael Bachlinger en Tamara Rath showen hun artistiek afgewerkte Harley-Davidson Street Glide.

Fotobijschrift 4:

Het lakwerk op de indrukwekkende Volvo truck is het werk van Bob en Riese Cranen van het Nederlandse bedrijf Cranen Fleetservice B.V.