Plus Paint volledig erkend door Duurzaam Repareren!

Publicatiedatum: 10 februari 2015

Plus Paint is de eerste lakleverancier die haar volledige paint en non-paint assortiment heeft laten toetsen volgens de eisen van Stichting Duurzaam Repareren. Spies Hecker, het huismerk PlusPaint én het non-paint assortiment zijn door de Stichting Duurzaam Repareren officieel erkend omdat deze producten bijdragen aan duurzaam schadeherstel. Daarnaast heeft Plus Paint de kennis in huis om haar relaties te ondersteunen en begeleiden om aan de markteisen van duurzaam ondernemen te kunnen voldoen.

Spies Hecker

Spies Hecker producten blinken uit in hun lage materiaalverbruik en korte applicatie- en droogtijden. Met een applicatie in anderhalve (1,5) laag zonder tussentijds uitdampen en korte droogtijden, is het Spies Hecker-systeem de snelste in de markt en daarmee het meest efficiënt. Niet minder belangrijk voor milieu en portemonnee is het lage materiaalverbruik wat gepaard gaat met het hoge dekvermogen en vaste stoffengehalte. Bij de ontwikkeling van nieuwe producten gelden al jaren de uitgangspunten: hoge kwaliteit, hoge efficiëntie en een lage materiaalconsumptie. “Op dit gebied scoort Spies Hecker uitstekend en vervult zij dan ook een voorbeeldfunctie”, aldus Harry Filon van de Stichting Duurzaam Repareren. De milieuverantwoorde lakken zijn dan ook voorzien van het zogenaamde GREENTEC-logo.

PlusPaint Luchtdrogende blanke lak

PlusPaint luchtdrogende blanke lak ondersteunt het schadeherstelbedrijf als het gaat om duurzaam repareren. De blanke lak kan al gepoetst worden na 30 minuten bij 20 graden Celsius. Enkele schadeherstelbedrijven zijn hierdoor al in staat om bij het merendeel van hun werkaanbod de spuitcabine niet meer te stoken. “Dit scheelt aanzienlijk in de gasrekening en draagt positief bij aan de CO2 uitstoot van het schadeherstelbedrijf”, aldus Marc Van de Voorde, Sales Manager bij Plus Paint. PlusPaint High Speed Air Dry blanke lak is perfect geschikt voor spot repairs en deelreparaties.

EcoThin

Bijzonder duurzaam in het assortiment van Plus Paint is EcoThin. EcoThin is een milieuvriendelijke vervanger van zowel de pistolenreiniger, reinigingsmiddel voor plamuurmessen als afbijt om gereedschappen en spuitbokken mee schoon te maken. EcoThin ruikt niet, brandt niet, vervliegt niet en irriteert niet. EcoThin is bijna onbeperkt te gebruiken door de vuile EcoThin terug op te vangen. Het product kan op die manier maandenlang hergebruikt worden. 10 liter EcoThin staat bij juist gebruik gelijk aan minimaal 100 liter Thinner. Hierdoor is EcoThin niet alleen een vriendelijk alternatief voor de gebruiker, maar is het ook milieuverantwoord en een besparing voor de portemonnee van de schade-ondernemer.

PlusPaint High Speed Air Dry blanke lak en EcoThin zijn voorbeelden van producten uit het assortiment van Plus Paint die ook het keurmerk ‘erkend door Stichting Duurzaam Repareren’ mogen dragen. Tevens hebben wij nu als eerste volledig inzicht gecreëerd in welke non-paint producten van bijvoorbeeld 3M, Teroson, Finixa en Colad gebruikt mogen worden bij schadeherstelbedrijven die zijn aangesloten bij de Stichting Duurzaam Repareren. “MVO en duurzaamheid zijn een vast agendapunt geworden waar wij samen met onze klanten aan werken. Wij zijn er trots op dat wij onze relaties ook nu weer volledig kunnen ondersteunen in hun bedrijfsvoering” sluit Van de Voorde af.