Plus Paint biedt uitgebreide kleurondersteuning voor zwaar vervoer

Publicatiedatum: 22 april 2011

Onlangs introduceerde Plus Paint  al de nieuwe naam Permafleet voor de producten voor de zwaar vervoer sector. Tevens breidt Plus Paint in samenwerking met Spies Hecker haar kleurondersteuning voor truckschade- en carrosserienieuwbouwbedrijven verder uit.

Paint levert Plus Paint bijvoorbeeld ready-mix bij de bedrijven aan. Deze bedrijven moeten immers op de juiste kleur kunnen vertrouwen want kleur bepaalt mede de kwaliteit van hun eindresultaat. Bij truckschade- en carrosserienieuwbouwbedrijven is dit nog eens extra belangrijk omdat het vaak om veel liters gaat. Plus Paint beschikt over een ultramoderne kleurmakerij waarbij ze toegang heeft tot het World Wide Color Development Center dat in rechtstreeks contact staat met alle autofabrikanten. Als zij de juiste kleur gevonden heeft, maakt zij de gewenste hoeveelheid direct voor de klant aan.

Daarnaast biedt Plus Paint bedrijven uit de zwaar vervoersector ook ondersteuning met de ColorDialog Spectro en de bijbehorende CRplus software. De ColorDialog Spectro is in de schadeherstelsector al veel gebruikt hulpmiddel bij het snel en nauwkeurig kleurzoeken. Om de juiste kleur te vinden wordt de ColorDialog Spectro op het voertuig geplaatst, vlak bij de beschadigde lak. Op drie punten leest het apparaat de kleur in. Vervolgens sluit de gebruiker het apparaat aan op de computer en worden alle gegevens gedownload. Het CRplus kleurenzoekprogramma kiest de beste match uit 70.000 formules. Het programma is heel overzichtelijk en eenvoudig te bedienen en biedt daarmee ook uitgebreide voordelen voor de zwaar vervoer sector.

Ook de Permafleet Color Index met meer dan 3.000 gespoten stalen is een overzichtelijk systeem om snel de juiste kleur te vinden. Dit systeem bevat alle truck- en standaardkleuren als ook vele huiskleuren. Met de kleurnummers op de achterzijde, zijn de mengformules eenvoudig in de CRplus software te vinden.

Voor de werkplaats heeft Plus Paint speciale werkplaatsposters voor zwaar vervoer ontwikkeld. Kortom; voor kwaliteit en zekerheid kunnen truckschade- en carrosserienieuwbouwbedrijven vertrouwen op Plus Paint, ook als het gaat om het vinden van de juiste kleur.