Krachtige beelden, boordevol passie

Publicatiedatum: 1 februari 2016

Teamspirit 2016, de nieuwe kalender van Spies Hecker, pakt uit met krachtige beelden en als rode draad het Europees Kampioenschap Voetbal voor Landenteams 2016 in Frankrijk. De kalender stelt de mensen en ateliers voor die er alles aan doen om voertuigen om te toveren tot echte verzamelobjecten. Het gaat om kunstwerken die treffend gefotografeerd werden in elf ateliers van onze klanten in zes Europese landen.

Een schitterende Ferrari 330 GT 2+2, gebouwd in 1967, werd gefotografeerd in Frankrijk; een vuurrode 1950 Healey Silverstone in Italië en een elegante 1971 VW Polo P 1800 ES in Polen. De fotograaf Ramon Wink, die al meerdere jaren betrokken is bij de Spies Hecker kalenders, toont de voertuigen op hun best in hun respectievelijke ateliers.

Van absolute toppers tot ultralichte voertuigen

Wink gebruikt in de Zwitserse stad Bern, een achtergrond die doordrenkt is van geschiedenis: de poorten van het Wankdorf Stadion, waar in 1954 de finale van het Wereldkampioenschap Voetbal werd gespeeld tussen Duitsland en Hongarije. Wink koos deze plek voor de fotoshoot van de BMW M235i Racing, eigendom van Urs Boss van Carrosserie G&G AG Niederwangen. De auto staat op het blad van de maand maart.

Februari brengt dan weer een CH-7 helikopter in volle vlucht. De helikopter is van Roland Stocker, eigenaar van het Zwitserse bedrijf Garage & Carrosserie Massa, waar het ultralichte toestel ook heel zorgvuldig werd gespoten.

De eerste Oost-Europese Formule 1 racewagen

Joachim Hinz, brandmanager van Spies Hecker voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika verduidelijkt: “In samenwerking met het Škoda museum in de Tjechische stad Mladá Boleslav, waar Škoda trouwens vandaag de modellen Fabia, Rapid en Octavia produceert, konden we een 966 Supersport sportwagen fotograferen samen met Milan Plucar en zijn team Škoda Auto Kosmonosy Bodyshop. De wagen, uit 1950, staat bekend als de allereerste Formule 1 wagen uit Oost-Europa. Het gaat om de bijzondere 966 Supersport en hij is het enige overblijvende model ter wereld. Škoda produceerde immers uiteindelijk maar drie exemplaren.”

Stel u nu kandidaat voor 2017

"Hoe gevarieerd de voertuigen ook zijn, ze werden allemaal stuk voor stuk gerestaureerd met een grenzeloze aandacht voor de details en ze zijn vooral het bewijs van de passie waarmee carrossiers over de hele wereld werken met Spies Hecker-producten," aldus nog Joachim Hinz. Wie trouwens zelf een bijzonder voertuig in de garage heeft staan, kan zich aanmelden voor de kalender van 2017. De foto’s mogen worden gemaild voor 15 februari 2016 naar sigrid.bakker@pluspaint.be

De 12 beelden van de kalender kunt u hier bekijken en via www.facebook.com/spieshecker