Kleurentrends

Publicatiedatum: 21 mei 2013

Wit wint aan terrein, geeft recent onderzoek naar autokleuren aan. Zwarte, zilveren en grijze voertuigen zijn nog steeds populair. En tegelijkertijd, neemt het aandeel aan effectkleuren steeds meer toe.

Volgens het huidige ‘Global Color Popularity Report’ herhaalt de trend van voorgaande jaren zich bij de auto’s in Europa als het gaat om neutrale kleuren zoals wit, zwart, zilver en grijs. Wit heeft vaste voet gekregen, daarmee zwart verdrongen, en staat nu voor het eerst bovenaan de ranglijst. Grijs bezet de derde plaats, gevolgd door zilver op een vierde plaats.

Neutrale kleuren domineren wereldwijd. Wit, net als vorig jaar, staat bovenaan de lijst. Zwart heeft de tweede plaats van zilver overgenomen. Een ander opmerkelijk feit is, dat de zwarte effectkleuren met 19% gestegen zijn.

Wat betekenen deze kleurentrends voor het schadeherstelbedrijf?
Welke effecten hebben deze ontwikkelingen in kleurentrends voor het schadeherstelbedrijf? Kenny Leenen, Sales en Technical Representative van Spies Hecker importeur Plus Paint: “Wit is de trend. Daarnaast komen effectkleuren ook steeds meer op. Als we kijken naar de automobielindustrie zien we effecten zoals lichte parelmoerkleuren. Aangekleurde blanke lakken in rood en blauw zijn ook steeds vaker te zien.”

Spies Hecker reageert op deze trend met Permasolid® Klarlack Additiven in speciale kleuren zoals Renault Rouge Flamme. Speciale afwerkingen zoals chroom zilver en matte effecten zijn ook nog veel gezien in de automobielindustrie samen met meerlaags afwerking. Leenen:”We bieden passende oplossingen voor deze trends; niet alleen met producten maar ook met systeeminformatie welke te vinden is via www.pluspaint.be. Daarnaast biedt Plus Paint trainingen voor 3-laags parelmoerkleuren aan. Geïnteresseerden kunnen de data van de trainingen ook op onze website vinden www.pluspaint.be.“

Populaire autokleuren 2012