Drie nieuwe menglakken voor bijzondere kleuren

Publicatiedatum: 11 december 2015

Voor de reparatie van actuele kleuren biedt Spies Hecker vanaf nu drie nieuwe Permahyd menglakken met speciale eigenschappen: extrafijn blauw, Turkse Parelmoerpigmenten en een bijzondere diepzwart.

Nieuwe kleuren van auto‘s eisen overeenkomstige reparatieoplossingen met dezelfde pigmenten in de reparatielak, om een zeer fijn effect van kleuren zoals bijvoorbeeld „Kona Blue“ en „Shadow Black“ uit het actuele Ford programma te repareren.

Extrafijn parelmoer blauw effect
De nieuwe Permahyd Mischlack WT 315 Perlblau extrafein bevat blauwe flakes met transparante flop. Voor de Ford kleur „Shadow Black“ is slechts een geringe hoeveelheid van deze effect menglak nodig. Bij zonnestralen toont zich een zeer fijne en subtiele blauwe nuance in de zwarte lak.

Krachtig groen-blauw
In de Permahyd Mischlack WT 316 Perltürkis zorgen hoog chromatische groen-blauwe flakes voor een verrassende kleurreflectie. Deze rijke donkerblauwe „Kona Blue“ wordt verkregen door toevoeging van deze bijzondere menglak. Beide menglakken zijn vanaf nu te bestellen bij Metalak b.v. De kleine 0,25 liter blikken zijn daarbij economisch in gebruik zo meldt Dietmar Wegener, Color Management specialist van Spies Hecker in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. De blikken zijn niet voorzien van een roerdeksel omdat de menglakken WT 315 en 316 eenvoudig geschud kunnen worden en met behulp van de doseerdeksel goed gedoseerd kunnen worden. Beide menglakken kunnen met het basislaksysteem Permahyd Hi-TEC 480 en met Permahyd 280/285 gecombineerd worden. „Met de nieuwe Menglak bereiken spuiters de gewenste diepte in kleur en kunnen ze snel en zeker auto’s repareren die in de actuele kleuren gespoten zijn,“ onderschrijft Dietmar Wegener.

Zwart, zwarter en ultra diep zwart
Om de kleurnauwkeurigheid van enkele speciale zwarte lakken nog verder te optimaliseren, biedt Spies Hecker de nieuwe Permahyd Menglack 280 WB 809 Ultra diepzwart aan, die bijvoorbeeld voor de reparatie van de Ford kleur „Shadow Black“ ingezet kan worden. De nieuwe diepzwarte menglak is vanaf 1 liter blikken te verkrijgen.

De nieuwe menglakken zijn via Phoenix, de online kleurensoftware te vinden. Phoenix is te vinden op deze site.