Breng de carrosserie weer in vorm!

Publicatiedatum: 15 september 2011

Het egaliseren van lasnaden, klinknagels en andere verbindingen - werkzaamheden waar tot nu toe solderen voor gebruikt werd, kan nu aangevuld worden met Spezial Spachtel. 

De Raderal Spezial Spachtel van Spies Hecker is een polyester metaalplamuur voor het herstel van oneffen oppervlakken van belastbare carrosseriedelen. Deze plamuur dient als een alternatief voor solderen op metalen oppervlakken van de carrosserie.

 "Raderal Spezial Spachtel 2011 wordt aangebracht op lasnaden, klinknagels en andere verbindingen  die zijn geschuurd tot op het blanke metaal en grondig schoongemaakt," legt  Walter de Greeff, Technisch Adviseur van Spies Hecker importeur Plus Paint uit. "Deze plamuur met haar excellente vuleigenschappen verzekert een goede hechting." De set bestaat uit Raderal Spezial Spachtel Pulver 2011 en Raderal Spezial Spachtel Härter 2012, die in de verhouding 2:1in volume gemengd worden. Applicatie tijd is 4 tot 6 minuten. Spies Hecker beveelt vervolgens een luchtdroging van (15-20 minuten) aan, gecombineerd met Infrarooddroging (15-20 minuten) bij max. 80°C. Hiermee behaalt het schadeherstelbedrijf een optimaal resultaat.

Trends in plamuur

Schadeherstelbedrijven worden steeds vaker geconfronteerd met verschillende  ondergronden. Deze dienen steeds vaker met plamuur voorzien te worden om de originele contouren van het plaatwerk terug te krijgen.

„ Zeer nauwkeurige applicatie van plamuur en gebruik van het juiste product is belangrijk, in het bijzonder na het plaatbewerken," geeft Walter de Greeff. De lakexpert verwijst daarnaast naar  de approvals van diverse automobielfabrikanten. "Voor diverse schadeherstelwerkzaamheden zullen automobielfabrikanten steeds meer het gebruik van een speciale plamuur voorschrijven".