Axalta wereldwijde autokleur van het jaar 2021 - ElectroLight

Publicatiedatum: 13 januari 2021


PHILADELPHIA, PA, VS - 13 JANUARI 2021 - Axalta (NYSE: AXTA), een toonaangevende wereldwijde leverancier van vloeibare- en poedercoatings, kondigt zijn wereldwijde autokleur van het jaar 2021 aan - ElectroLight.  

ElectroLight is een expressieve en verfrissende groengele tint met een gedurfd en eigentijds karakter dat stijl, energie en flair weergeeft. De unieke persoonlijkheid van ElectroLight weerspiegelt een mix van sportieve designelementen met functionele prestaties. ElectroLight is zeer flexibel in gebruik wanneer het wordt gecombineerd met tweetonige houtskoolkleuraccenten of met een matte lak en kan voor verscheidene mobiliteitsoplossingen worden gebruikt. ElectroLight heeft bovendien reflecterende eigenschappen zodat de lak goed zichtbaar is voor lichtdetectie- en afstandssystemen (LiDAR-systemen). De laagstructuur en het pigmentgehalte kunnen tevens gemakkelijk worden overgedragen door radiodetectie- en afstandssystemen (RADAR-systemen). 

“Het aanbieden van innovatieve producten om voorop te blijven, zit ons in het bloed bij Axalta”, zei Hadi Awada, een senior vice president bij Axalta. “ElectroLight is een nieuwe stap in de goede richting op het gebied van een groene, automotive toekomst, waaronder autonome voertuigen. De formulering van ElectroLight houdt namelijk rekening met mobility-sensing technologie. Coatingswetenschap is gecombineerd met een passie voor individualisering bij de creatie van deze functionele, expressieve en dynamische kleur.” 

Volledig autonome voertuigen worden steeds meer een realiteit. Zij zijn in toenemende mate afhankelijk van LiDAR- en RADAR-technologie om de wereld om hen heen te zien en ermee te communiceren. ElectroLight voldoet aan de industriële veiligheidsnormen en verbetert de prestaties van beide systemen, waardoor het een opvallende kleuroptie is in zowel trend als technologie.  

Het wereldwijde autokleur populariteitsrapport 2020 van Axalta toont aan dat wit wereldwijd de meest gekochte autokleur blijft, maar er is onder consumenten steeds meer interesse voor maatwerk autokleuren en een gepersonaliseerde look. Groen beïnvloedt zowel de blauwe als de gele kleurenpaletten in de huidige voertuigenmarkt, waardoor kleuren een meer ecocentrisch thema krijgen. Hieronder vallen Sea Glass, een groentint van blauw en Axalta’s autokleur van het jaar voor 2020, en nu ElectroLight, een geeltint van groen. 
 
Nancy Lockhart, wereldwijde productmanager van kleur bij Axalta, zegt: “Onze kleur voor 2021 straalt duurzaamheid, vreugde en veiligheid uit. ElectroLight loopt voor op de huidige kleurentrends, terwijl het ook goed inspeelt op de nieuwe technologische ontwikkelingen. Consumenten zijn op zoek naar een opvallende kleur en ElectroLight voldoet aan deze wens, terwijl het autostyling en design op een vooruitstrevende manier benadert.” 
 
Axalta leidt de coatingsindustrie op het gebied van mobiliteitscoatings en watergedragen technologie. Axalta biedt producten die eenvoudig zijn aan te brengen en uitstekende prestaties leveren bij variabele glansniveaus. Deze milieuverantwoorde systemen bevatten producten met een laag gehalte aan vluchtige organische stoffen (VOS) en efficiënte oplossingen voor alle toepassingen, van sneeuwscooters tot lichte voertuigen, attracties in pretparken en meer. 
 
Axalta werkt actief aan het bieden van innovatieve kleurkeuzes aan klanten en autoschadeherstellers die toonaangevend zijn op het gebied van design. Axalta creëert conceptuele kleuren die esthetische en functionele voordelen bieden voor de oppervlakken van voertuigen. Bezoek axalta.com/kleur voor meer informatie over ElectroLight. 


 
Over Axalta 
Axalta is een toonaangevend wereldwijd coatings bedrijf dat haar klanten voorziet van innovatieve, kleurrijke, mooie en duurzame coatings oplossingen. Van lichte OEM-voertuigen, commerciële voertuigen en autoschadeherstel toepassingen tot elektromotoren, gevels van gebouwen en andere industriële toepassingen, zijn onze coatings ontworpen om corrosie te voorkomen, productiviteit te verhogen en de levensduur te verlengen van de materialen die we coaten. Met meer dan 150 jaar ervaring in de coatingsindustrie, blijft het wereldwijde team van Axalta manieren vinden om onze ruim 100.000 klanten in 130 landen elke dag beter te dienen met de beste coatings, toepassingssystemen en technologie. Voor meer informatie, ga naar axalta.nl of volg ons @Axalta op Twitter.