Axalta toont maatwerk met goudbrons Sahara als autokleur van het jaar 2019

Publicatiedatum: 25 januari 2019

De in het oog springende Sahara brengt warmte, luxe en robuustheid met zich mee voor auto-ontwerpers en diegenen die auto's personaliseren

Clinton Township, Michigan, VS, 22 januari 2019 - Voor het eerst in zijn vijfjarige geschiedenis biedt Axalta’s (NYSE: AXTA) autokleur van het jaar zowel de productiefaciliteiten als de aftermarket een kleur die personalisatie van het voertuig mogelijk maakt. Sahara, een goudbronzen tint, straalt warmte, rijkdom en kracht uit voor voertuigen van elk formaat – met name de uitbreidende wereldwijde markten voor trucks en SUV's – en kan dienen als de belangrijkste kleur voor tweekleurige mogelijkheden, inclusief zwarte daken.

"Bij Axalta zien we auto-ontwerpers die zich richten op opties voor twee tinten, met daken en strepen als accent," aldus Nancy Lockhart, wereldwijde kleurmarketingmanager bij Axalta. "Als het gaat om het massaal op maat maken, is Sahara het type kleur dat als basis kan dienen voor deze hoogwaardige opties."

Sahara, ontstaan uit de kleurcoatinglijn ChromaDyne™ van Axalta, samengesteld voor autofabrikanten wereldwijd, is deels geïnspireerd door wereldwijde trends voor warmere tinten die worden benadrukt in het Wereldwijde autokleur populariteitsrapport van het bedrijf. Geel/gouden voertuigen zijn het populairst in India en China, terwijl bruin/beige voertuigen in Noord-Amerika meer toegenomen zijn dan in welke andere regio dan ook.

Sahara is de vijfde kleur van het jaar van Axalta, na Stralend rood (2015), Briljant blauw (2016), Galant grijs (2017) en StarLite (2018). StarLite, een parelmoer witte kleur, introduceerde coatingsystemen in de discussies over autonome voertuigen. De in ontwikkeling zijnde kleuren van Axalta worden getest op waarneembaarheid door autonome sensoren en Sahara is ontwikkeld voor zichtbaarheid.

Volgens Ann de Clerck, manager schadeherstel kleurservice voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika bij Axalta, is de Kleur van het jaar van Axalta een ander voorbeeld van hoe Axalta OEM-technologie (Original Equipment Manufacturer) overbrengt naar de aftermarket en reparatiebedrijven. "We krijgen elk jaar telefoontjes van een aantal van de beste bouwers uit de branche die voertuigen op maat maken en die op zoek zijn naar een kleur om hun producten te onderscheiden," zei ze. "We hebben Sahara samengesteld en het is verkrijgbaar via onze toonaangevende schadeherstelmerken waaronder Cromax®, Spies Hecker en Standox."

Lockhart zei: "Sahara zal de branche enthousiast maken en inspireren, omdat het tijdloze stijl en luxe maatwerk combineert voor een modieus krachtige afwerking."

Axalta start de viering van het Sahara-jaar tijdens de North American International Auto Show 2019 (NAIAS, internationale autoshow van Noord-Amerika) in Detroit, Michigan. De hoogtepunten van NAIAS bevatten een video-onthulling bij het opmerkelijke prijzenprogramma EyesOn Design (de ogen gericht op ontwerp) op 15 januari 2019 en een prominente weergave tijdens de door Axalta gesponsorde Charity Preview (voorbeschouwing van goede doelen) op 18 januari 2019.

Ga voor meer informatie over Axalta naar www.axalta.nl