Axalta slaat de eerste paal van ultramodern nieuwbouwpand in Tiel

Publicatiedatum: 23 juni 2020

BASEL, ZWITZERLAND - 19 juni 2020 - Axalta (NYSE: AXTA), een toonaangevende leverancier van vloeibare en poedercoatings, heeft vandaag de eerste paal geslagen van een nieuw pand, een ultramoderne faciliteit voor haar Refinish activiteiten in Nederland. Het nieuwe pand beslaat 7.250m2 en zal met de allernieuwste technologie en energiebesparende voorzieningen worden uitgerust. De bouw op business park Medel in Tiel zal naar verwachting medio 2021 gereed zijn.

De eer om de eerste paal te slaan kwam toe aan Ben Brink, wethouder van Tiel, Freek Boeijen, directeur van Focus Vastgoed, en Yves Kerstens, President van Axalta in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). Zij werden bij de ceremonie vergezeld door leden van het Axalta managementteam in Europa en Nederland die zich allen aan de geldende afstandsregels hielden. De ceremonie werd gefilmd waardoor andere belanghebbenden, waaronder werknemers van Axalta Refinish Nederland, toch bij de plechtigheid betrokken konden zijn.

De Nederlandse verkoopactiviteiten van de lakmerken van Axalta – Cromax®, Spies Hecker, Standox en SyroxTM, inclusief Metalak BV – verhuizen allemaal naar het nieuwe pand op bedrijvenpark Medel. Axalta’s perceel heeft een totale oppervlakte van 12.000m2. Na voltooiing bestaat de faciliteit uit een kantoorruimte verspreid over drie verdiepingen, een magazijn, en een moderne kleurmakerij. In het nieuwe Axalta trainingscentrum worden bij de trainingen de allernieuwste technologieën en methodes gebruikt zodat schadeherstellers lakreparaties van hoge kwaliteit kunnen uitvoeren.

“De investering in ons nieuwe pand is belangrijk voor de langdurige groei en succes van onze activiteiten in Nederland, en vervolgens ook voor de bredere Axalta organisatie,” zegt Yves Kerstens, President van Axalta in EMEA. “Onze nieuwbouw in Tiel is een uiting van onze toewijding om een toekomstbestendige partner te zijn voor onze klanten. Wij bevinden ons dan in een uitstekende positie om aan de groeiende vraag naar schadeherstelproducten en -diensten te blijven voldoen,” vult Kerstens aan.

Bedrijvenpark Medel is een modern bedrijvenpark waarin groen ondernemen, duurzaamheid, veiligheid en infrastructuur centraal staan. Het ligt centraal in Nederland en heeft daardoor goede verbindingen met de belangrijkste transportroutes, zodat Axalta ongewijzigd dicht bij haar klanten in Nederland blijft staan. Ga voor meer informatie over Axalta naar www.axalta.nl en voor meer informatie over Axalta Refinish naar www.refinish.europe.eu