Axalta schenkt persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) en handontsmettingsmiddel ten bate van de wereldwijde bestrijding van het coronavirus

Publicatiedatum: 16 april 2020

Axalta produceert duizenden liters handontsmettingsmiddel en levert medische benodigdheden aan ziekenhuizen, eerstehulpverleners en werknemers in haar lokale gemeenschappen wereldwijd.

Philadelphia, VS - 15 april 2020 - Axalta (NYSE: AXTA), een toonaangevende wereldwijde leverancier van vloeibare en poedercoatings, heeft vandaag bekend gemaakt dat haar globale activiteiten en technische kennis worden ingezet om cruciale apparatuur en producten te leveren aan mensen en organisaties binnen haar lokale markten wereldwijd.

"Axalta is toegewijd aan de wereldwijde inspanningen om de veiligheid, gezondheid en het welzijn van ziekenhuisprofessionals, eerstehulpverleners, en onze eigen werknemers te ondersteunen", zegt Robert Bryant, Chief Executive Officer van Axalta. "Onze Axalta-familie trekt samen op om onze collectieve energie en middelen zodanig te gebruiken dat we actief bijdragen aan de bestrijding van het coronavirus in de gemeenschappen waarin we wonen, werken en onze kinderen grootbrengen."

"We zetten onze productiekracht ter ondersteuning van de bevoorrading van producten die een direct verschil zullen maken op werkplekken waar de vraag het hoogst is, bijvoorbeeld in ziekenhuisafdelingen, ambulances of op de productievloer," vervolgde Bryant. "We zullen naar mogelijkheden blijven zoeken om onze productiecapaciteit ten volle te benutten. Daarnaast blijven wij standvastig in ons doel om onze gemeenschappen en de ware helden in de frontlinies van deze strijd te helpen."

Axalta zet zich op de volgende manieren in de strijd tegen het coronavirus:

· Productie van duizenden liters handontsmettingsmiddel: Axalta’s fabrieken in Front Royal, Virginia, VS; Mount Clemens, Michigan, VS; Tlalnepantla, Mexico; Guarulhos, Brazilië; en Wuppertal, Duitsland schakelen hun productie om, om duizenden liters handontsmettingsmiddel die voldoet aan de hoge eisen van de Wereldgezondheidsorganisatie te produceren. Dit essentiële product wordt gedoneerd aan lokale ziekenhuizen en eerstehulpverleners. Het zal ook worden gebruikt in de fabrieken van Axalta om de veiligheid van werknemers en hun families te waarborgen.

· Verschaffing van hoognodige PBM-materialen aan ziekenhuizen wereldwijd: Axalta schenkt persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) zoals gezichtsmaskers (inclusief de N-95-voorraad), volledig beschermende overalls, gesloten kappen en beschermende mouwen aan ziekenhuizen over de hele wereld. De PBM’s die normaal door klanten en binnen de productiefaciliteiten van Axalta worden gedragen, kunnen door medische professionals worden gebruikt om het risico op het oplopen of overdragen van het coronavirus te verminderen. Deze donaties hebben tot dusver plaatsgevonden in de Verenigde Staten, Frankrijk, België en Duitsland.

· Verstrekking van stoelhoezen aan medische professionals / thuiszorg: Axalta schenkt meer dan 5.000 stoelhoezen, doorgaans gebruikt in autoschadebedrijven, aan lokale ziekenhuizen die weinig beschermende middelen hebben. Medische professionals gebruiken de stoelhoezen in hun eigen auto om het risico op de overdracht van het coronavirus te verminderen wanneer ze door COVID-19 getroffen personen thuis bezoeken.

Axalta staat nu al enkele maanden in de frontlinie van de strijd tegen het coronavirus. In februari kreeg de fabriek van Axalta in Changchun, China een speciale vergunning om het werk te hervatten (nadat aan alle veiligheidseisen voor de werknemers was voldaan) om snel aan een kritiek order van een belangrijke klant te voldoen. De fabriek produceerde lak voor een vloot ambulances waar op dat moment een grote vraag naar was tijdens het hoogtepunt van de uitbraak in China.