Axalta maakt autokleur van het jaar 2017 bekend – Gallant Gray

Publicatiedatum: 1 februari 2017

Clinton Township, Michigan, USA - 12 januari 2017: Axalta Coating Systems (NYSE: AXTA), wereldwijd ontwikkelaar en producent van vloeibare en poederlakken, is blij zijn “Automotive Color of the year 2017” bekend te maken - Gallant Gray. Deze luxueuze kleur krijgt nog meer pit dankzij de blauwe en zilveren flakes. Zij zorgen voor een uniek fonkelend effect en een donkere ondertoon die de afwerking verrijken en een gesofisticeerde look toevoegen. Het vieren van deze ‘Color of the Year’ zal een jaar duren en start met enkele events tijdens de Preview Days van de 2017 North American International Auto Show (NAIAS) in Detroit, Michigan. Zo wordt er onder meer een video getoond tijdens de Eyeson Design Awards op 10 januari 2017. De kleur zal ook prominent te zien zijn op de door Axalta gesponsorde Charity Preview op 13 januari 2017, waarbij de opbrengst naar hulpverlenende diensten voor kinderen gaat.

De kleurontwerpers en productexperts van Axalta kozen, op basis van hun dagelijkse inspiratie gecombineerd met een uitgebreid onderzoek, uiteindelijk voor Gallant Gray als autokleur van het jaar. Een groot percentage van de markt is immers geïnteresseerd in een neutraal kleurenpalet en de toevoeging van lichte kleurschakeringen kunnen deze kleuren levendiger maken. Gallant Gray is bovendien speciaal bedacht om er spectaculair uit te zien op elke grootte van voertuig. De complexe kleur is donker met diverse sprankelende flakes die diepte en kleur toevoegen.

"Bij Axalta houden we de trends in de autokleuren strak in de gaten en voorspellen we hoe de kleursmaken kunnen veranderen op de automarkt," verduidelijkt Nancy Lockhart - Global Color Marketingmanager van Axalta. "We zijn dan ook blij dat we de handen in elkaar kunnen slaan met de autofabrikanten zodat onze lakken hun voertuigen schoonheid en karakter kunnen geven. We zijn er ook van overtuigd dat de klanten Gallant Gray zullen weten te waarderen. Met zijn blauwe en groene schijn, is deze kleur een voorbeeld van moderniteit en elegantie. We zijn zelfs van mening dat Gallant Gray het nieuwe zilver is."

Axalta publiceerde onlangs ook naar jaarlijkse gewoonte zijn ‘2016 Global Automotive Color Popularity Report’. Dat observeert geografisch de kleurentrends in de autosector. Het verslag wees onder meer op de toename van de populariteit van grijstinten over de hele wereld. Neutrale kleuren domineerden de markt de voorbije tien jaar. Wit en zwart mogen dan hun koppositie wereldwijd behouden, grijs is nu samen met zilver goed voor de derde plaats met elf procent. Grijs gaat zilver overigens voor in Europa (met zes procent), Noord-Amerika (vijf procent) en Zuid-Korea (zeven procent). Grijs is de meest populaire kleur in Europa (17 procent), Noord-Amerika (16 procent), Zuid-Korea (19 procent) en India (12 procent). Axalta’s Global Automotive Color Popularity Report is inmiddels aan zijn 64e opeenvolgende editie toe.

Meer over de kleur Gallant Gray vindt u op axalta.com/color.