Axalta Coating Systems legt eerste steen voor uitbreiding lakfabriek in Duitsland

Publicatiedatum: 10 oktober 2014

Wuppertal, Duitsland, September 2014– Axalta Coating Systems, wereldspeler in vloeibare en poederlakken legde zopas de eerste steen, in het Duitse Wuppertal voor de uitbreiding van de productie van watergedragen lakken. De nieuwe installatie vergroot daarmee de omvang van wat nu al de grootste fabriek is van de 35 productie-eenheden van de groep. De start van de productie in de nieuwe eenheid is gepland voor het eerste kwartaal 2015.

Tijdens de plechtigheid van de eerstesteenlegging - bijgewoond door Peter Jung, burgemeester van Wuppertal, de media en de Axalta werknemers - onderstreepte Axalta Chairman en CEO Charlie Shaver het engagement van het bedrijf voor de productie van milieuvriendelijke watergedragen laktechnologieën.

"De groeiende vraag naar hoogwaardige watergedragen lakoplossingen lag aan de basis van onze beslissing om de capaciteit in Wuppertal uit te breiden," verklaarde Charlie Shaver aan de aanwezige gasten. "Deze productie-eenheid zal een aantal geavanceerde technologieën gebruiken die het afval en de ecologische voetafdruk van onze activiteiten verminderen. Onze watergedragen lakken zijn trouwens in het belang van onze klanten die op die manier ook hun impact op het milieu verminderen en tegelijk hun werk productiever kunnen laten verlopen.”

De nieuwe plant in Wuppertal zal lakken produceren voor enkele van de grootste Europese OEM’s voor lichte voertuigen, en ook voor de wereldwijde schadeherstelmerken van de Axalta groep waaronder Spies Hecker. De nieuwkomer zal ook watergedragen lakken maken voor fabrikanten van bedrijfsvoertuigen en voor industriële toepassingen.

Peter Jung, Burgemeester van Wuppertal, verklaarde: "Ik ben blij met de aanzienlijke investeringen in deze nieuwe productie-eenheid. Bij deze, Axalta beveiligt niet alleen 2.000 banen maar demonstreert ook een langdurige verbintenis aan de Wuppertal faciliteit."

Otmar Hauck, Axalta's Chief Operating Officer in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, voegde er nog aan toe: "We zijn bijzonder fier dat Wuppertal ons zo’n sterke basis biedt. Met deze fabriek van een nieuwe generatie zullen we in staat zijn om onze klanten de producten te leveren die ze van ons verwachten. Onze mensen in Wuppertal zijn hoog gekwalificeerd en gemotiveerd om hun steentjes bij te dragen tot het wereldwijde succes van ons bedrijf."

De productie in de nieuwe fabriek zal de Axalta watergedragen lakken leveren aan klanten in Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Oost-Europa, Azië en Latijns-Amerika.

Johannes Slawig, Penningmeester van Wuppertal; Otmar Hauck, Chief Operating Officer voor Axalta in Europa, Midden Oosten en Afrika; Norbert Weckes, Wuppertal Head Operations voor Axalta; Charlie Shaver, Axalta Chairman & CEO; Holger Lassen, HR Director voor Axalta in West Europa; Peter Jung, Burgemeester van Wuppertal